BMW låser biltyv inde med fjernlås

Normalt er det biltyvene, der er et skridt foran fabrikanterne. Men nu skal biltyvene til at tage sig i agt for fabrikanterne.

I Seattle har politiet nemlig lavet, hvad de selv kalder 'den mest tilfredsstillende arrestation af en biltyv, man kan forestille sig'.

Det skriver CNET.com.

Biltyven havde kastet sin kærlighed på en BMW 550i, men det viste sig at være en dum idé, da modellen understøttes af fjernlåsning via BMW's Connected Drive Teknik.

Efter politiet blev bekendt med tyveriet, kontaktede de BMW, der kunne tracke bilens position og samtidig låse bilen, så tyven hverken kunne komme ind eller ud.

Uden at vide, hvad der foregik om ørerne på ham, havde biltyven valgt at tage en lur i bilen, hvilket resulterede i, at politiet i ro og mag kunne anholde den søvnige biltyv, der vågnede til en omringet bil.

Budskab over lydanlægget

Jonah Spangenthal-Lee, der er vicedirektør i politiets kommunikationsafdeling, skrev efterfølgende på politiets blog:

»BMW var i stand til at fjernlåse bilen, mens den mistænkte stadig sad i bilen, og de kunne samtidig kommunikere med den 38-årige mand over bilens lydsystem.«

BMW har i deres kommunikation med biltyven angiveligt citeret filmen 'Watchmen' med sætningen: »I'm not locked in here with you, you're locked in here with me.«

CNET.com bemærker i en opdatering af historien, at selvom bilen er låst af fabrikanten, betyder det ikke, at bilens bruger ikke kan bruge bilen. Den mistænkte prøvede at komme væk, men han formåede ikke at sætte bilen i gear.

Den 38-årige mand er fængslet for biltyveri og besiddelse af narkotika, eftersom politiet under anholdelsen også fandt en lille mængde methamfetamin på manden.

Emner : Biler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er selvfølgelig smart, at politiet nemmere kan fange biltyve. Men hvad nu hvis det var en af Putins eller Ergodans fjender der skulle elimineres? Eller hvis Donald Trump ville forsinke Hillary Clinton på vej til et valgmøde?

 • 8
 • 0

For nogen år siden læste jeg om netop en BMW hvor alt brød ned pga. svigt i elektronikken. Det skete i ørkenen i Saudi Arabien eller Emiraterne, den kunde ikke genstartes, air-con'en virkede ikke og døre og vinduer kunne ikke åbne. Kun fordi det tilfældigvis skete i skyggen af en klippe eller et træ undgik føreren og passagererne at dø af varme, inden nogen kom forbi og reddede dem. Har prøvet at søge på nettet, men kan ikke finde artiklen. Er der nogen der ved mere om hændelsen? Mener det er i hvert fald 5 år eller mere siden.

 • 0
 • 0

For ca. 25 år siden druknede et ældre ægtepar i deres amerikanske bil, da den blev skyllet af vejen under et større skybrud, som af og til forekommer derovre. Den var dengang meget avanceret med (kun) elektrisk døråbning, men elektronikken blev kortsluttet af vandet ! Min nye meget elektroniske bil har manuelle dørlåse indvendig og et skjult nøglehul udvendigt, så den kan åbnes med en nøgle. Der er heldigvis nogen, der har lært af den slags tilfælde.

 • 1
 • 0

Jeg havde på et tidspunkt en bil, hvor den forrige ejer havde fjernet de udvendige dørlåse, så bilen kun kunne åbnes med fjernbetjening. Det var lavet helt efter bogen, og så helt fint og glat ud.

På et tidspunkt glemte jeg at slukke lyset, så batteriet blev fladt.

Det lykkedes mig at tilslutte en lader via trailerstikket, via det ben, der giver konstant spænding til campingvognen. Til al held var der ingen fin elektronik eller relæer, bare en direkte forbindelse til batteriet. Jeg startede blidt med 6v for ikke at overbelaste sikringen, og det lykkedes at få nok spænding på batteriet efter et stykke tid til at kunne låse døren op og få åbnet motorhjelmen, så der kunne sættes startkabler på.

 • 3
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten