Bluetooth dropper Ultra Wide Band

I sidste uge meddelte Bluetooth SIG (Special Interest Group), at den har besluttet at droppe alle planer om at anvende den trådløse teknologi Ultra Wide Band (UWB) til en kommende Bluetooth-udgave med høj hastighed.

I stedet vil gruppe fokusere på det licensfri spektrum omkring 60 GHz, hvor der i øjeblikket ikke findes konkurrerende standarder.

Det var oprindelig slet ikke meningen, at Bluetooh skulle have anvendt UWB som transportlag, men da gruppen overtog resterne af Wimedia-alliancen, arvede den også UWB-standarden.

Bluetooth-gruppen beslutning er endnu et søm i ligkisten til UWB, der fungerer meget anderledes end andre trådløse teknologier ved at sprede sine signaler med lav effekt ud over mange forskellige frekvensbånd. Det i forvejen er mere end svært at finde produkter, der anvender Wireless USB, der også bygger på UWB-standarden.

Valget af 60 GHz-spektret formodentlig betyde, at det vil vare yderligere nogle år, inden der kommer fat i Bluetooth-datahastighederne. Der findes endnu ikke radioer til det spektrum, der er fremstilet i silicium. De fleste nuværende radioer er fremstillet i galliumarsenid, hvilket gør dem meget dyrere end siliciumradioer.

Emner : UWB