Bliv Danmarksmester i godt arbejdsmiljø

Danske skuespillere har deres Bodil-priser og journalisterne deres Cavling-pris. Nu ser det ud til, at folk med sans for et bedre arbejdsmiljø også får deres årlige prisuddeling.

Skanska Danmark har nemlig besluttet at fortsætte med uddelingen af den ultimativt største pris på arbejdsmiljøområdet.

Prisen, der er på 50.000 kroner, blev uddelt for første gang sidste år, hvor modtagerne var Øresundsbro Konsortiet, der modtog prisen for et solidt engagement i arbejdsmiljø og sikkerhed fra anlægsperioden til driftsfasen. Resultatet af engagementet var en ulykkesfrekvens på Øresundsbrobyggeriet, der var under det halve af frekvensen på Storebæltsbyggeriet.

I år har Skanska Danmark valgt at udvide prisbudgettet til 100.000 kroner, hvor halvdelen går til interne projekter. Der er priser til enkeltpersoner, til projekter og til større sjak i hele koncernen, forklarer miljøchef Peter Gamst fra Skanska Danmark.

»Prisen er, foruden den kontant belønning, et skulderklap for en indsats, der måske ikke bliver påskønnet så meget i det daglige arbejde,« siger han.

Peter Gamst oplyser, at Skanska Danmark selv har sat sig som mål at opnå en ulykkesfrekvens på 15 i år 2004. I bygge- og anlægsbranchen som helhed ligger frekvensen omkring de 40.

Arbejdsmiljøprisen 2002 uddeles i september, men allerede nu er det muligt at indstille kandidater til prisen via peter.gamst@skanska.dk.