Bjørn Bech: Videoer hjælper med at forstå algebra
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Bech: Videoer hjælper med at forstå algebra

For et års tid siden begyndte den 29-årige folkeskolelærer, Bjørn Bech at udvikle små programmer til sine elever, så de kunne øve sig på tal, plusstykker og uret hjemmefra på en computer.

»Jeg vil gerne lave noget som elever og lærere kan have gavn af at bruge i og uden for skolen, og det skal være gratis for både lærere og elever. Det er derfor mit håb og store ønske, at jeg kan skaffe nogle sponsorer, så jeg i nogle år på fuldtid kan udvikle en masse nyttige programmer og videoer, der kan forklare og træne alle slags elever,« forklarer Bjørn Bech, der er folkeskolelærer på Kildevældskolen på Østerbro i København.

Ambitionerne stopper dog ikke med videoer:

Læs også: Matematikkonkurrence: Hvad er en ligning?

»Jeg vil samtidig også gerne lave interaktive programmer, som kan træne og fortælle, så eleverne ikke kun sidder som passive seere, men også få afprøvet, om de har forstået det, der skal forstås«, siger han.

Du kan også deltage i Ingeniørens matematikkonkurrence. Læs mere her.

Dokumentation

Se Bjørn Bechs tavlenet

Hej Bjørn

Det er skønt at se din tilgang til det. Jeg kan selv huske fra min tid i folkeskolen, at vi havde et lille program, hvor der stod en række tal, eksempelvis

10 1 3 3

og så skulle man indse, hvordan det kunne gøres til et korrekt udsagn ved at bruge +, -, /, *. ( og ). I ovenstående tilfælde:

(10 - 1) / 3 = 3

Det var meget lærerigt, så nu er idéen fra det program givet videre.

God vind,

Niels

  • 0
  • 0

Mange tak for idéen, Niels. Det er en rigtig god idé, og jeg vil helt sikkert lave noget lignende. ;) ... Og tusind tak for den positive feedback.

Venlig hilsen,
Bjørn

  • 0
  • 0

Og fantastisk beroligende stemmeføring... jeg følte mig helt hensat til min barndoms eventyrsfortæller nummer et - Thomas Winding :-)

Du skal nok fange ungernes opmærksomhed... og forældrenes... og nogle sponsorers :-)

pøjpøj med projektet
Hilsen Benny

  • 0
  • 0