Bjørn Bech: Videoer hjælper med at forstå algebra
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bjørn Bech: Videoer hjælper med at forstå algebra

For et års tid siden begyndte den 29-årige folkeskolelærer, Bjørn Bech at udvikle små programmer til sine elever, så de kunne øve sig på tal, plusstykker og uret hjemmefra på en computer.

»Jeg vil gerne lave noget som elever og lærere kan have gavn af at bruge i og uden for skolen, og det skal være gratis for både lærere og elever. Det er derfor mit håb og store ønske, at jeg kan skaffe nogle sponsorer, så jeg i nogle år på fuldtid kan udvikle en masse nyttige programmer og videoer, der kan forklare og træne alle slags elever,« forklarer Bjørn Bech, der er folkeskolelærer på Kildevældskolen på Østerbro i København.

Ambitionerne stopper dog ikke med videoer:

Læs også: Matematikkonkurrence: Hvad er en ligning?

»Jeg vil samtidig også gerne lave interaktive programmer, som kan træne og fortælle, så eleverne ikke kun sidder som passive seere, men også få afprøvet, om de har forstået det, der skal forstås«, siger han.

Du kan også deltage i Ingeniørens matematikkonkurrence. Læs mere her.

Dokumentation

Se Bjørn Bechs tavlenet

Emner : Matematik
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Bjørn

Det er skønt at se din tilgang til det. Jeg kan selv huske fra min tid i folkeskolen, at vi havde et lille program, hvor der stod en række tal, eksempelvis

10 1 3 3

og så skulle man indse, hvordan det kunne gøres til et korrekt udsagn ved at bruge +, -, /, *. ( og ). I ovenstående tilfælde:

(10 - 1) / 3 = 3

Det var meget lærerigt, så nu er idéen fra det program givet videre.

God vind,

Niels

 • 0
 • 0

Mange tak for idéen, Niels. Det er en rigtig god idé, og jeg vil helt sikkert lave noget lignende. ;) ... Og tusind tak for den positive feedback.

Venlig hilsen,
Bjørn

 • 0
 • 0

Og fantastisk beroligende stemmeføring... jeg følte mig helt hensat til min barndoms eventyrsfortæller nummer et - Thomas Winding :-)

Du skal nok fange ungernes opmærksomhed... og forældrenes... og nogle sponsorers :-)

pøjpøj med projektet
Hilsen Benny

 • 0
 • 0

Hej Bjørn.
Godt at se at der er flere matematik lærere, der er begyndt at beskæftige sig med læring og computermediet. Efter min erfaring er det to ting der passer godt til hinanden. Jeg har selv været involveret i at udvikle læringsprogrammer til matematik de sidste par år, så jeg forstår godt din fasination!

Har du prøvet at kigge på skolemat.dk? Det er godt nok ikke gratis,
(for dig er det... folkeskoleelever/lærere i København har adgang med deres uni-c login).

Det kunne være at der var lidt inspiration at hente der!

Hilsen Anton (tegneren)

 • 0
 • 0

Ja, jeg kender godt skolemat.dk, og jeg har også selv brugt det, men det største problem med det er nok, at det ikke er gratis. :) Jeg har også nogle lidt andre planer med mit projekt, end I har haft med jeres. Men ellers flot arbejde Anton. Og tak for kommentaren. :)

Hilsen,
Bjørn

 • 0
 • 0

...og kombinerede med interaktive programmer lyder det som nogle meget stærke værktøjer.

Kender du ham her Bjørn? Han er mere til kunst end matematik, men alligevel en undeholdende formidler, med mål på en paradigme skift indenfor uddannelse... Måske er der noget du kan bruge...

http://www.youtube.com/watch?v=vAAzWnPf0Ao...

Ønsker dig alt godt med det ;->

Hilsen R.O,

( P.S. @ Benny, TW er genial, læser nu "Mester" for ungerne- ;-D )

 • 0
 • 0

Hej igen Niels,

Tænkte lige, at jeg ville dele en af mine seneste idéer med dig (og de andre der læser dette): http://www.tavle.net/skole/matematik/divis...

Som du ser, så er jeg lige for tiden i gang med at lave et program, som skal lære elever at dividere. Programmet genererer automatisk tilfældige divisionsstykker og regner dem derefter ud efter en metode, som de fleste elever kommer til at stifte bekendtskab med i folkeskolen (metoden kaldes af nogle for ”lang division”). Når jeg er færdig med programmet, vil eleven også selv få mulighed for at regne stykker ud på skærmen ved at sætte tal ind de rigtige steder. Løbende vil eleven få mulighed for at tjekke sig selv, for derved at se om resultatet og mellemregningerne er rigtige.

Jeg tænker stadigvæk på din idé… Jeg skal bare lige have fundet tid til det, inden jeg går i gang med at lave et program, der kan gøre det, du efterlyser. ;)

 • 0
 • 0