Biotek-branchen står foran et nyt opsving

Dansk bio-tek kan ånde lettet op. Efter en periode præget af tilbagegang og faldende omsætning står biotek-branchen nu foran et nyt opsving. Det konkluderer Benny Lynge Sørensen, der er chef for Health Sciences-afdelingen hos analysefirmaet Ernst & Young.

»2004 ser bedre ud end 2003 - den generelle optimisme er på vej tilbage. Det går bedre i USA, og det plejer at hjælpe på kapitalfremskaffelsen i Europa«, siger Benny Lynge Sørensen til Børsen.

Danmark ligger i øjeblikket på en tredjeplads i Europa målt på investeringer, og en femteplads målt på rejst kapital. Men Benny Lynge Sørensen advarer imod, at det bliver en sovepude.

Danmark investerer for lidt

»I forhold til for eksempel Asien investerer vi for lidt til at kunne fastholde en førerposition. Asien investerer virkelig mange penge og er meget fokuserede på biotek-området, så jeg tror ikke, at den danske succes vil vare i al evighed«, siger Benny Lynge Sørensen.

I Baninvest, der sidder på en stor del af bioselskaberne i Danmark, er direktør for biotekfondene Jesper Zeuthen, enig i, at et opsving er på vej, men det er stadig en udfordring for bioselskaberne at dække det store kapitalbehov:

»Danske biotekdirektører har generelt for lidt erfaring med at skaffe kapital - de skal være bedre til at lægge en plan for værdiskabelsen i virksomheden«, siger Jesper Zeuthen til Børsen.