Biomasse overses af politikere

Regeringen vil gøre Danmark fri af fossile brændstoffer inden 2050, men politikernes mangeårige fokus på vindenergi og biogas kan betyde, at de overser prisvindende danske biomasseløsninger.

Det skyldes, at biomassebranchen knapt nok laver lobbyarbejde, mens landbruget og vindmøllebranchen laver massivt lobbyarbejde, skriver Berlingske.

»Der kan sagtens argumenteres for, at biomasse er blevet politisk klemt som grøn energikilde,« siger Søren Houmøller, rådgiver og koordinator for cleantech-projekter til Berlingske.

Det afspejler sig blandt andet i de nuværende energiforhandlinger, hvor afregningsprisen for vindenergi og landbrugets naturgas ser ud til at blive hævet, uden at biomasseanlæggenes afregningspriser følger med.

Hos Dansk Industri bekræfter energipolitisk chef Hans Peter Slenthe, at biomasse er en lavt prioriteret teknologi.

»Energi- og klimapolitik er et kompliceret område, hvor der af hensyn til investeringhorisonten må træffes nogle valg, som rækker langt frem, og jeg kan sagtens se, at disse valg også medfører nogle paradokser,« siger han til Berlingske.

Læs hele historien i Berlingskes 3. sektion, side 6

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg fatter det heller ikke

Der er et firma der har udviklet en gas fyr der ud over varme + varmt vandt og producere optil 17.000 kwh eletricitet per år.

Sjovt nok er det vores love der forhindre at vi bruger dem, kunne det være fordi vores kære regering og elselskaber ikke kan se hvordan de skal tjene penge på at folket laver deres egen og naboes strøm.

Så det kan godt være regeringen siger at vi skal være grønne, men kun hvis de kan tjene penge på det.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_QjreYaakc http://www.cfcl.com.au/BlueGen/

Med hensyn til Biomasse, så er det da et forfærdeligt spild hvis man brænder det til aske.

Hvorfor kikke man ikke på inkaernes opdagelse for mange år siden.

Biokul / Agrichar / Boichar og nej kullet skal ikke brændes bagefter! http://www.youtube.com/watch?v=nzmpWR6JUZQ

Fordele ved Biokul.

1.: Under produktionen dannes syngasser som kan bruges til at producere eletricitet. http://www.stirling.dk/page_content.php?me...

2.: Ved at tilsætte vores landbrugsjord/have/parker/skove denne biokul opnår vi disse fordele.

2.1, Fastlåsning af Co2 i jorden, i mange hundrede måske tusinder af år. 2.2, Biokul virker som en svamp og suger vand, fosfor, nærringstoffer til sig, det bliver ikke udvasket 2.3, Biokuls struktur er det perfect levested for jordens mikro organismer. 2.4, Og en masse andre fordele, ingen minusser!

I Danmark indsamles over 600 tusinde ton haveaffald per år, nu bliver det lavet om til kompost, men koposteringen frigiver Co2 samt metan gasser. Haveaffaldet/komposten vil over en 12 årig periode have frigvet alt sin oplagerede Co2 + en masse metangas. Biokul = Ingen metangasser + produktion af eletricitet ved productionen + Co2´en i kullet forbliver bundet i jorden.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten