Biolog vil råbe læger op: Kig på evolutionen for nemmere at finde vores sygdoms-gener
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Biolog vil råbe læger op: Kig på evolutionen for nemmere at finde vores sygdoms-gener

PLUS.
Rasmus Nielsen og hans ‘Nielsen Lab’ på Berkeley-universitetet i Californien gransker alle grene af biologien med matematiske modeller. Blandt andet ser de på giftfrøers genetisk betingede mønstre for f.eks. at undersøge, hvordan cellerne ved, om de skal blive til en gul eller en sort stribe. Det var også Nielsen-forskerne, der fandt ud af, at grunden til, at tibetanere tåler den tynde luft i højderne, er, at de har gener med sig fra en helt anden menneskeslægt, denisova. Illustration: Claus Alsing. Wikipedia

Vil man behandle nutidens livsstilssygdomme, kan det betale sig at se på, hvad naturlig selektion og genudveksling kan fortælle, lyder det fra evolutionsbiolog Rasmus Nielsen.

Mennesket tilpasser sig langsomt ny kost, ny leve­vis og nye bakterier og virus. Sådan har det altid været, og kun de stærkeste overlever. Det kaldes naturlig selektion, og eftersom lægevidenskaben på

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.