Biogasol holder skansen i Ballerup

17. december 2011 kl. 12:00
Artiklen er ældre end 30 dage

Et andet firma, der ved siden af Inbicon arbejder på andengenerations bioethanol, er Biogasol, stiftet af den omstridte tidligere DTU-professor Birgitte Ahring.

Biogasol arbejder stadig med at realisere et andengenerations bioethanol-anlæg på Bornholm, som selskabet har fået tilsagn om 78,2 millioner kroner i støtte til af EUDP.

Ejeren er dog ikke længere Birgitte Ahring, men Fjord Capital Partners, der overtog aktiemajoriteten i Biogasol i starten af 2010.

Ifølge direktør Anders Weber knokler man frem mod at kunne opføre et demonstrationsskala-bioethanol-anlæg på Bornholm, hvor selskabet allerede ejer grund og bygninger. Præcis hvornår anlægsopførelsen løber af stablen afhænger af, hvordan de næste trin i virksomhedens opskaleringsplan forløber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vores forretningsstrategi er systematisk opskalering af forbehandlingsanlægget, som jo er det første kritiske procestrin i Biogasols andengenerations bioethanolfremstillingsproces,« forklarer han.

I forbehandlingsanlægget lukkes halmen populært sagt op, så enzymer kan komme i gang med at hydrolysere cellulosefibrene, og fermentering til ethanol kan finde sted.

I Ballerup har Biogasol haft et kontinuert pilotanlæg kørende siden april 2010, som kan behandle 30 kg halm i timen. Og siden oktober 2010 har Biogasol kørt med et anlæg i Køge, der kan håndtere et halvt ton i timen, som nu er blevet opgraderet til at kunne klare 1 ton pr. time.

I øjeblikket arbejder man med konstruktion og fremstilling af et anlæg til 4 ton i timen, og når det er testet færdig i sommeren 2012, tager man næste skridt mod et komplet anlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvor det skal placeres, afhænger af, hvor der kan være synergier med andre anlæg. For eksempel med Biokraft-biogasanlægget tæt på den nuværende placering i Aakirkeby på Bornholm.

»Vores fokus er på det mekaniske design af selve reaktoren, som vi mener er afgørende, og som skal sikre, at processen kører fuldstændig ensartet. Derved adskiller vi os fra mange andre 2G-udviklere, der er mere optagede af proceskemi,« forklarer Anders Weber.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger