Biogasol henter 90 mio. kroner til nyt produktionsanlæg

Den danske biotekvirksomhed Biogasol kan godt bestille entreprenøren til opførelse af et nyt produktionsanlæg.

Selskabet har netop fået en kapitalindsprøjtning på lige ved 90 mio. kr., der blandt andet skal gå til opførelse af det nye anlæg, skriver selskabet i en meddelelse.

Efterspørgslen på biobenzin er steget kraftigt, hvilket selskabet påpeger er baggrunden for opførelsen af det nye anlæg.

»Over de seneste seks år har vi arbejdet på at forbedre vores reaktor. Den er det første afgørende trin i enhver produktionsproces, der vil omdanne biomasse til alternativt brændstof,« siger CEO i Biogasol Anders Weber i en meddelelse om kapitaltilførslen.

»Vores teknologi er blevet godt modtaget i industrien, og vi udbygger nu kapaciteten til at dække den stigende globale kundekreds,« siger han.

Læs også: Biogasol får endelig penge til biobenzin-anlæg

De 90 millioner fordeler sig med 30 mio. kr. fra ejerkredsen Fjord Capital Partners og Unipension samt lige ved 60 mio. kr. fra Energistyrelsens EUDP-midler (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram), som Biogasol tidligere har fået støtte fra.

Selskabet har i øjeblikket både aktiviteter i Ballerup nord for København og i Åkirkeby på Bornholm. Selskabet oplyser ikke, hvor den nye facilitet skal bygges. Det har heller ikke været muligt at komme igennem til adm. dir. Anders Weber.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Biogasol (pdf)