Bioforskerpark er strandet

Projektet om opførelse af en 10.000 kvadratmeter stor bio-forskerpark i København er stoppet af Kammeradvokaten, skriver Berlingske Tidende. Baggrunden er, at den ene udbudsdeltager har forsøgt at påvirke udbudsprocessen til egen fordel.

»Vi har efter råd fra Kammeradvokaten annulleret udbuddet, da den ene part i udbuddet har forsøgt at påvirke beslutningsprocessen, og vi kan ikke udelukke, at det ville have haft en indflydelse på beslutningsprocessen,« siger chefkonsulent Hanne Haarup Thomsen fra Videnskabsministeriet til Berlingske Tidende.

Ministeriet er koncessionsgiver sammen med Hovedstadens Udviklingsråd, HUR.

Biotek-forskerparken er budgetteret til et stort, trecifret millionbeløb, og byggeriet skulle være påbegyndt næste år. Staten har stillet en byggeplads til rådighed på Tagensvej i København, og der meldte sig hurtigt to bydere på den 10.000 kvadratmeter store forskerpark.

Den ene byder var forskerparkerne Symbion Science Park i København sammen med Forskningscentret ved Hørsholm, og den anden byder var nordjyske Novi.

Men nu er projektet stoppet. Som det fremgår af et brev om udbuddet fra Videnskabsministeriet kan det ikke »udelukkes, at den ovenfor omtalte tilbudsgiver har haft held til på en utidig måde og i strid med grundlæggende udbudsretlige principper at påvirke beslutningsprocessen.«

Det fremgår ikke, hvem ministeriet henviser til, men Berlingske Tidende har spurgt begge parter.

Tilbudsgivere afviser beskyldninger

Novi byder på opgaven sammen med Bioteknologisk Institut, innovationsmiljøet Biovision A/S, IBM Danmark, ejendomsudviklingsselskabet Nordkranen A/S, PLH Arkitekter, Lars Kolinds ventureselskab Preventure A/S og BioLink Capital.

Direktøren for Novi Innovation Erik Kromann afviser beskyldningerne, og han er i følge Berlingske Tidende rasende:

»Man burde have fortsat forhandlingerne med den part, der har opført sig anstændigt,« siger han. »Vi kræver, at det kommer frem, hvem der har gjort det her, for det er skadeligt for deltagerne i vores konsortium.«

Hos Symbion Science Park siger administrerende direktør Christina Hvid, at hun er overrasket over, at projektet er standset:

»Jeg er ikke bekendt med, at vi skulle have brudt nogle udbudsregler, og jeg ved ikke, hvad der påvirker ministeriet i dets beslutningsproces. Men vi har selvfølgelig påvirket dem, vi plejer i Symbions interessentskreds,« siger Christina Hvid til Berlingske Tidende, over for hvem hun ikke lægger skjul på, at sådan et udbud er en konkurrencesituation.

»Vi har i denne sag, som i andre sager, haft en dialog med Symbions interessenter. Jeg ved ikke, om det er utidigt. Vi har ikke gjort andet, end hvad vi finder korrekt. Og jeg er overbevist om, at det samme har Novi gjort.«

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten