Bioethanol boomer i Kina

Den kinesiske produktion af bioethanol vil nå 10 mio. ton om året i 2020, forudser Kinas største kornproducent. Dermed står Kina over for et gigantisk spring fremad i produktionen af både 1. og 2. generations bioethanol.

Den øgede produktion vil medføre et fald på 10 pct. i importen af olie, vurderer Kinas største kornforhandler COFCO ifølge Peoples Daily Online.

Vicedirektør Lin Hailong fra COFCO's forsknings- og udviklingscenter siger, at den kinesiske regering har givet store tilskud til industrien for biobrændstof, og teknologiske fremskridt gør, at omkostningerne til produktionen af biobrændstof falder. Og det gavner blandt andet danske Novozymes, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Flere spillere er kommet ind i industrien for biobrændstof på det seneste på grund af den kinesiske regerings støtte og potentialet på markedet,« siger direktør for Novozymes Investment i Kina, Michael Fredskov Christiansen.

Direktøren mener, at Kina har et kæmpe potentiale, fordi mange provinser importerer biobrændstof fra Brasilien hvert år.

»Kina har alle de ting, der skal til for at producerer biobrændstof, og samtidig har landet også de nødvendige geografiske ressourcer. Der er også en stor indenlandsk efterspørgsel, så det giver mening at producere brændstof her, siger Novozymes-direktøren til Jyllands-Posten.

Emner : Bioethanol
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kinas ledning vet att CO2-hotet inte stödjs av ett enda vetenskapligt argument, det var för dem ett sätt att få en större andel av den globala utvinningen, nu har de hälften av all kolutvinning globalt och har långsiktiga importavtal samt ökning av egen produktion så de redan 2015 fördubblar dagens kolförbränning (se femårsavtalet... öka från drygt 500GW till 935GW plus värme och drivmedelsproduktion).

Kina har haft problem att tillverka drivmedel av sin uslaste, mest svavelhaltiga brunkol, men nu fungerar det och verksamheten kommer ersätta all oljeimport till 2020 om oljan inte sjunker under 50$/fat....

http://www.chinamining.org/News/2010-11-22...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten