Bio-laboratorium hullet som en si

7. september 2007 kl. 12:22
Der var mindst fem alvorlige sikkerhedsbrister på biotekfirmaet Merials virusfabrik i Sydengland, som slap mund- og klovsyge ud.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der var mindst tale om fem brud på sikkerheden i biotekfirmaet Merials laboratorium i Sydengland, som slap den virus ud, der smittede britiske køer med mund- og klovsyge i sidste måned.

En utæt jordledning og drænrør, der ikke kunne klare en oversvømmelse, samt utilstrækkeligt opsyn med ansatte og køretøjer er nogle af de alvorlige sikkerhedsfejl, skriver BBC, som har læst to rapporter om udbruddet, der udkommer senere fredag.

Rapporterne indeholder ifølge BBC billeder af underjordiske rør smadret af trærødder.

Desuden har ansvarlige personer i årevis vist, at der var problemer med jordledningerne uden at sætte penge af til reparationer, skriver BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilder siger til BBC, at rapporternes konklusioner kan blive yderst pinlige for den britiske regering, der er øverste ansvarlige for forskningen i kvægsygdomme og vacciner mod dem.

Imens breder vreden sig i engelske kvægbonde-kredse. Præsidenten for den engelske landbrugsorganisation, National Farmers Union, Peter Kendall, siger til BBC, at han er chokeret over et højrisiko-anlæg som Merial kan blive misligholdt, som rapporterne antyder.

Rapporterne stiller et scenario op, hvor virussen lovligt fandtes i et underjordisk rør, men fordi røret var ødelagt, skyllede en oversvømmelse virussen op til jordoverfalden, hvor medicinalfirmaets egne ansatte har fragtet den videre på hjulene af deres køretøjer.

Mindst 120 stykker kvæg på en nærliggende gård blev smittet og måtte seneres slagtes, og Storbritannien måtte stoppe sin kødeksport fuldstændig, indtil det lykkedes at inddæmme smitten.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger