Biltrafikken vokser med tre procent

Trafikbilledet på vejene er under forandring. Cykler og knallerter er ved at tabe terræn til bilerne.

Det seneste år er der kommet stadig flere biler på vejene, mens cykel- og knallerttrafikken er dykket dramatisk. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, der har opgjort 3. kvartal i år i forhold til 2006.

I år er biltrafikken steget 2,9 procent, mest i juli og august. Stigningen var størst, 4,4 procent, på motorvejene, og lavest, 2,1 procent, på de kommunale veje.

Stigningen har været mindst i byerne, gennemsnitligt 1,4 procent. Derimod er der kommet voldsomt mange flere biler i landområderne, flest, 3,7 procent, i region Syddanmark, i Midtjylland med 3,4 procent og i Nordjylland med 3,2 procent.

Samtidig er cykel- og knallerttrafikken faldet med 14,2 procent i forhold til 3. kvartal 2006. Størst var faldet i juli måned, nemlig 21,7 procent. I august var der 7,2 procent færre cykler og knallerter på vejene, og i september faldt cykel- og knallerttrafikken med 14,8 procent.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er da ikke noget at sige til at der kommer flere biler i landområderne, når man lukker skoler osv.

Det virker lidt som om der mellem linjerne bliver antydet at knallerttrafik er miljøvenlig på linje med cyklen. Det er muligt den er mere miljøvenlig end en bil, men... har man prøvet at cykle bag en knallert lugter der ofte af uafbrændt brændstof... Det er tydeligt at ikke alle knallerter har et optimeret brændstofforbrug....

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten