Bilister fravælger fortsat den nye betalingsbro ved Frederikssund

Plus3. januar 2020 kl. 11:0013
Bilister fravælger fortsat den nye betalingsbro ved Frederikssund
Illustration: Vejdirektoratet.
Der passerer fortsat kun omkring 2.500 biler om dagen over Kronprinsesse Marys Bro, en syvendedel af trafikken på den gamle og gratis bro. Bestyrelsesformand afviser, at det giver grund til bekymring.
Artiklen er ældre end 30 dage

I tre måneder har borgerne i Frederikssund Kommune kunnet vælge et alternativ til den gamle og gratis Kronprins Frederiks Bro over Roskilde Fjord.

Men siden åbningen af Kronprinsesse Marys Bro den 30. september har det daglige gennemsnit for den samlede trafik ligget stabilt på omkring 2.500 bilister i døgnet.

Hver gang syv biler kører over den gamle bro, kører kun én over den nye.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
13 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
4. januar 2020 kl. 22:05

Jo, det er vistnok omkring et par km længere (fra Farum til Munkholmbroen) men efter nu 30 passager vil jeg hævde, at det føles meget kortere og behageligere, end at skulle gennem diverse rundkørsler og lyskryds i Frederikssund. Min teori er, at alle dem, der har råbt og skreget om en bro mere, ikke selv har haft planer om at benytte den, men har forventet at "alle de andre" ville bruge den, så de selv kunne få bedre plads på den gamle. Men hvis det kun er mig og nogle få andre, der har valgt den nye, så batter det jo ikke meget...

12
3. januar 2020 kl. 15:31

Artiklen mangler link til de trm rapporter der med et trafiktal på 18.600 dannede grundlag for at Staten endte med at binde 650 milioner i denne bro.

11
3. januar 2020 kl. 14:18

Det er vel heller ikke meningen, at den i al fremtid skal forbinde Ingen Steder med Lars Tyndskids Mark.

10
3. januar 2020 kl. 14:11

Den gang jeg pendlede dagligt mellem Skibby og Nærum, var tidsproblemet med den gamle bro størst så snart da var season for bådstrafik. Det blev altid megakø, så snart broen åbnedes med jævne mellemrum for sejlage. I denne situation ville den nye bro helt klart være en fordel. Men, det er længe siden jeg pendlede. Kan ikke bedømme den daglige trafiksituation nu.

9
3. januar 2020 kl. 14:04

Der tales kun om at man har en god finansiering og om den hænger sammen. Man burde i stedet bekymre sig om hvorvidt broen hjælper folk og får Danmark til at hænge bedre sammen. Den ensidige fokus på økonomiske beretninger er med til at gøre Danmark fattigere.

8
3. januar 2020 kl. 13:57

Det kommer vel an på de trafikale forhold. Der var jo eftersigende så meget trafik på den gamle bro, at en ny var nødvendig.

Ja, men nu er den tunge trafik væk, og toppen er taget af den øvrige trafik. Og så er der måske i virkligheden en meget stor del af trafikken der har ærinde i Frederikssund. Forbindelsen mellem den nye bro og Jægerspris, virker temmelig kringlet, tilsvarende føre vejen fra Hillerød/Farum direkte ind til den gamle bro. Det virker som om man har sat sig mellem to stole, der er jo ingen der køre den vej fra København til Holbæk.

7
3. januar 2020 kl. 13:38

Den nye bro føles markant længere til Jægerspris fra Herlev

helt uenig. Måløv - Kulhuse var markant nemmere og noget hurtigere. Dog 2km længere (42,7 mod 40,5 km). Kræver at man ikke bare følger kystvejen på Jægerspris siden, men kører over Landerslev. ..men skiltningen kunne være bedre (skilte mod Jægerspris den ene vej - og mod København den anden)

Skulle for nylig fra Lynge til Skibby midt i eftermiddags myldretiden. Her var fordelen ved den nye bro til gengæld meget stor!

6
3. januar 2020 kl. 13:13

Det kommer vel an på de trafikale forhold. Der var jo eftersigende så meget trafik på den gamle bro, at en ny var nødvendig.

5
3. januar 2020 kl. 12:53

Den maksimale forskel er 10 minutter jvfr. Google, men for mange relationer er forskellen meget mindre.

4
3. januar 2020 kl. 12:48

Auktion på eBay, køber betaler fragt.

Ellers er der er vel et par løsninger, den mest kyniske (1) værende at hæve prisen for lastbiler indtil det kompensere for de manglende biler. (2) indføre betaling på den anden bro og endeligt (3) at fjerne betaling og tage det over skat.

Men hvis forskellen virkelig er 15 minutter tid sparet, så kommer folk højst sandsynligt til at bruge broen. Der er massere af betalingsveje ude i verden hvor der eksistere gratis alternativer, men folk betaler gerne lidt for ekstra komfort og sparet tid, det er bare om at vende sig til det.

Ideelt for resten af Danmark vil dog være hvis det ikke lykkedes, og de ender med at gøre den gratis, for hvis det lykkedes at gøre det rentabelt med brugerbetaling, så er der snart kort vej til betalingsvejene.

3
3. januar 2020 kl. 12:25

Om de skal rive den gamle bro ned.

2
3. januar 2020 kl. 12:23

Den nye bro føles markant længere til Jægerspris fra Herlev. Skiltningen vel ovre var ringe. Mvh

1
3. januar 2020 kl. 11:35

Hvad vil de tage stilling til hvis ikke der passerer 8000 biler i døgnet om fire-fem år? Om det kan svare sig at rive broen ned igen??