Bildesignere går amok i bionik

Prøv at forestille dig følgende situation: Du skal over til tante Oda i Ubbehage, men i stedet for at sætte dig ind i en bil/tog/bus sætter du dig op i en elektrificeret kængurustylte og hopper hele vejen.

Sådan forestiller designerne fra bioproducenten Subarus globale designteam, at vi måske engang i fremtiden kan komme omkring i nærområdet.

De er en del af ni designforslag som er sendt ind til designkonkurrencen 'Biomimicry & Mobility 2025: Nature’s Answer to Human Challenges’, som er en del af Los Angeles Autoshow 2013.


Målet med konkurrencen er at udfordre vores måde at se transport på. I år er der altså specielt fokus på, hvad naturen kan lære os i forhold til øge vores menneskelige kapacitet, når det gælde mobilitet.

Det har ført til så forskellige forslag som den føromtalte kængurustylte, et transportsystem inspireret af silkeorme, en enkeltsædet bil inspireret af myrer og et fiske-inspireret ubådssystem til kanalerne i Los Angeles.

Grupperne, som deltager i år, kommer fra Japan (2) og USA (4), hvoraf to af dem dog er fra BMW’s amerikanske designafdeling. Men også Kina gør sig bemærket ved at bidrage med tre studier.

Emner : Biler