Better Place: Udbrændt elbil var fuldt opladet

Allerede fredag eftermiddag, omtrent 12 timer før den brød i brand, var Morsø Kommunes Renault Fluence fuldt opladet.

Elbilen stod koblet til ladestanderen fra Better Place, men slog ifølge kommunikationsdirektør i Better Place Susanne Tolstrup først på eftermiddagen opladningen fra, da den var fuldt opladet. Hverken ladestander eller ledning er brændt, som man også kan se på billeder fra stedet.

Læs også: Dansk elbil fra Renault i brand under opladning

Susanne Tolstrup bekræfter, at Better Place automatisk indsamler en række data fra bilen, og at selskabet bidrager med data til Renaults efterforskning af hændelsen. Præcis hvilke oplysninger selskabet biddrager med, kan Susanne Tolstrup ikke oplyse.

»Det er endnu for tidligt at udtale sig om, hvorvidt der er noget, der afviger fra det normale. Vi afventer resultaterne i Renaults rapport. I den proces bidrager vi med de informationer, vi kan, ud fra vore systemer, for eksempel hvornår bilen har modtaget strøm fra ladestanderen. Vi er jo interesserede i at finde ud af, hvad der er sket, og vil, indtil rapporten foreligger, ikke spekulere over årsager,« siger Susanne Tolstrup og tilføjer, at hun afventer rapporten fra Renaults teknikere med spænding.

Kort tid efter branden natten til torsdag fløj Renault fire teknikere til Nykøbing Mors for at undersøge den udbrændte bil. Renault oplyser, at de indtil videre ikke kan se tegn på, at branden er opstået i batteriet, eller at branden har noget at gøre med, at bilen er en elbil. Teknikerne har dog ikke afsluttet arbejdet endnu.

Læs også: Renault afviser batteribrand i udbrændt elbil

Til gengæld har beredskabschef i Morsø Kommune Niels Petersen meldt bilbranden til politiet, fordi hans oprindelige mistanke om, at branden måtte stamme fra bilens batteri, ikke er bekræftet. Dog fastholder han over for Ingeniøren, at der ikke umiddelbart har været tegn på indbrud i bilen, eller at branden på anden måde har været påsat.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Susanne Tolstrup bekræfter, at Better Place automatisk indsamler en række data fra bilen, og at selskabet bidrager med data til Renaults efterforskning af hændelsen. Præcis hvilke oplysninger, selskabet biddrager med, kan Susanne Tolstrup ikke oplyse.

Hvad siger persondataloven om at Better Place kan overvære kundernes gøren og laden i deres bil og desuden vidergiver oplysningerne til Renault? Ud over at overvåge hvor og hvornår bilen lader op, kan de sikkert også overvåge hvor stærkt og langt den har kørt, hvor langt den har kørt pr. kWh, hvor hårdt den har accelereret og bremset og andre data fra bilen. Er kunderne blevet informeret om hvilke data der bliver indsamlet fra deres bil?

 • 0
 • 0

Alle andre biler indsamler de samme data. Vi kører alle rundt med en lille sort boks i form af ABS/ESP-computeren. Der har du en log over bilens hastighed og accelerationer med mere. Bilfabrikkerne har altid haft adgang til disse data men de udleverer dem kun sjældent til myndighederne. Men det sker.

 • 0
 • 0

Men man kan ikke aflæse de data mens der hældes diesel eller bensin på. Det er det man kan når en elbil lader. Det er forskellen.

 • 0
 • 0

Det må da så være i de nye eller nyere biler, for jeg tvivler på at der er sådan indsamling som gemmes i ABS boksen på min 15 år gamle Opel Astra. Mange informationer slettes også hvis strømmen fjernes et stykke tid, dog gemmes fejlkoder på motorstyringselektronikken, så de kan læses ud senere. Så i de nye biler kan du sagtens have ret,

 • 0
 • 0

Vi kører alle rundt med en lille sort boks i form af ABS/ESP-computeren.

Det er ikke rigtigt. Men i tilfælde af et uheld indeholder boksen ofte data fra de sidste sekunder før airbags blev aktiveret. Det kan udlæses, men kun af fabrikken.

Bent.

 • 0
 • 0

Nu har ejeren jo et abonnement ved Better Place hvor han får strøm. Hvad siger du til at dit el-selskabet registrerer hvornår du bruger strøm? Hvad siger du til at dit telefonselskab registrerer hvornår du snakker i mobil? Det er nødvendigt...

På en tankstation bliver der også taget et billede af din nummerplade, så du ikke kan snyde med betalingen. Hvad siger du til det?

Bemærk at det er Better Place og ikke Renault der har disse oplysninger.

Jakob

 • 0
 • 0

Bemærk at det er Better Place og ikke Renault der har disse oplysninger.

Bemærk at Better Place i artiklen siger at de har videregivet indsamlede data til Renault. Det er ikke Politiet de har videregivet oplysninger til, i forbindelse med efterforskningen af branden. Jeg ved ikke om persondataloven siger noget om at videregive de indsamlede data til tredjepart (Renault).

 • 0
 • 0

Allerede fredag eftermiddag, omtrent 12 timer før den brød i brand, var Morsø Kommunes Renault Fluence fuldt opladet.

Noget stemmer ikke i artiklen. Bilen brændte natten mellem onsdag og torsdag. (Ingeniøren har tidligere fejlagtigt skrevet, at det skete natten til fredag).

Men ingen af delene passer med, at bilen var fuldt opladet fredag eftermiddag??

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten