Betonklumper fløj ned ad Vestergade efter sprængning på metrobyggeri
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Betonklumper fløj ned ad Vestergade efter sprængning på metrobyggeri

En sprængning på metrobyggepladsen ved Rådhuspladsen sendte torsdag eftermiddag klumper af beton ud af byggepladsens område og ned ad Vestergade, hvor biler er blevet ramt. Ingen er kommet til skade under hændelsen, skriver blandt andre Politiken.

Et vidne til hændelsen fortæller Politiken, at en knytnævestor betonklods ramte to biler, hvorefter den fortsatte tre meter længere hen ad vejen. Han fortæller desuden, at betonklodsen fløj så hurtigt, at han ikke så den, selv om han kiggede i den rigtige retning.

Området omkring Rådhuspladsen er i øjeblikket tæt befolket af besøgende til det europæiske melodigrandprix. Entreprenøren på byggepladsen, Copenhagen Metro Team (CMT), melder nu, at sprængningerne indstilles, indtil uheldet er opklaret.

»Vi tager det selvfølgelig meget seriøst. Politiet har været på stedet og lavet det, der hedder en objektiv rapport. Sideløbende laver vi vores egne undersøgelse for at klarlægge, om alle påkrævede procedurer er blevet fulgt ved den pågældende mikroblasting, og indtil vi har en fuldstændig klar konklusion, stopper vi sprængningerne på Rådhuspladsen,« siger kommunikationschef Jens Munch til Politiken.

Nyheder om metrobyggeriet i din indbakke - tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Politiet undersøger nu ulykken sammen med CMT. Politiet understreger over for Politiken, at CMT’s tilladelse til sprængning er afhængig af, at sprængningerne ikke er til fare for mennesker eller bygninger, skriver Ritzau.

Se Ingeniørens fokus om Metro Cityringen

Kilde Politiken