Betonens pH-værdi falder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Betonens pH-værdi falder

I interviewet med Johannes Munch-Petersen i Ingeniøren nr. 2/2007 står, at karbonatisering skyldes fugt, der trænger ind i betonen og dermed får armeringsjernet til at ruste og sprænge betonen af. Dette er ikke korrekt og bør præciseres.

Karbonatisering er en kemisk proces, der altid forekommer i beton og som skyldes, at atmosfærens indhold af CO2 trænger ind i betonen og reagerer med hydroxiderne i betonens matrix. Dette medfører, at pH-værdien i betonen falder og dermed ødelægges det beskyttende miljø, og armeringen begynder at korrodere, hvis der er fugt til stede. Korrosion af armeringsjern hindres, når pH-værdien er over 9, og i ikke-karbonatiseret beton er pH-værdien som regel mellem 12,5 og 13,5.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først