Betonens pH-værdi falder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Betonens pH-værdi falder

I interviewet med Johannes Munch-Petersen i Ingeniøren nr. 2/2007 står, at karbonatisering skyldes fugt, der trænger ind i betonen og dermed får armeringsjernet til at ruste og sprænge betonen af. Dette er ikke korrekt og bør præciseres.

Karbonatisering er en kemisk proces, der altid forekommer i beton og som skyldes, at atmosfærens indhold af CO2 trænger ind i betonen og reagerer med hydroxiderne i betonens matrix. Dette medfører, at pH-værdien i betonen falder og dermed ødelægges det beskyttende miljø, og armeringen begynder at korrodere, hvis der er fugt til stede. Korrosion af armeringsjern hindres, når pH-værdien er over 9, og i ikke-karbonatiseret beton er pH-værdien som regel mellem 12,5 og 13,5.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten