Betonelementer i fare for at styrte ned i Esbjerg
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Betonelementer i fare for at styrte ned i Esbjerg

Exnersgade, som ses nederst i billedet, er blevet afspærret efter et uheld under et løft af et betonelement. Dette foto er taget sidste år og viser altså ikke byggeriets nuværende stade. Illustration: TK Development

Området omkring et kommende shoppingcenter i Esbjerg, der er under opførelse, er blevet afspærret af politiet. I går kl. 16.05 fik Syd- og Sønderjyllands Politi nemlig en meddelelse om, at der var fare for, at flere betonelementer skulle styrte ned, fortæller Erik Lindholdt, der er vagthavende.

»Vi fik at vide, at der var fare for nedstyrtning ved byggepladsen. Firmaet, der opfører centret, havde selv lavet en afspærring, men folk gik bare igennem området alligevel, så vi overtog afspærringen.«

Ifølge avisen Jyske Vestkysten skete uheldet, da håndværkerne var ved at løfte et 30 ton tungt betonelement på plads.

‘Af ukendte årsager kom betonelementet til at hænge skævt, hvorved det skubbede til yderligere fire elementer med samme vægt,’ skrev avisen onsdag aften.

avisens billeder kan man se, at der er tale om nogle store elementer, der er ophængt på byggeriets facade.

Ing.dk har forsøgt at kontakte både bygherren TK Development, ingeniøren Sweco og totalentreprenøren KPC, men uden at komme igennem til personer, der kunne og ville forklare mere om situationen.

Ifølge Jyske Vestkysten har ‘ingeniører’ torsdag vurderet, hvad der skal ske, og Syd- og Sønderjyllands Politi har i samråd med bygherren besluttet at opretholde afspærringen af Exnersgade frem til 27. januar.

Troll... Du er ikke på Facebook. Undlad venligst de ligegyldige kommentarer.

/Martin

  • 13
  • 2