Betalingskortet bliver en app

I Danmark er systemet til betalingskort ved at blive opdateret, så det kan håndtere de såkaldte contactless cards, som bl.a. er udbredte i England. Og den teknologi åbner samtidig for, at betaling ikke kun kan ske med kort, men også med mobiltelefoner med NFC-chips (Near Field Communication).

De standarder, som trådløse platickort og NFC-chips i mobiltelefoner anvender, er nemlig kompatible. Det betyder, at terminalerne kan aflæse begge dele. Og alt efter hvilke applikationer, der ligger på en NFC-mobiltelefon, så vil den kunne repræsentere flere betalingskort, fortæller Mette Grimm Munck, Senior Manager, Emerging Payments i Nets Denmark.

En betalingsapplikation skal dog lagres et særlig sikkert sted på telefonen for at sikre brugeren mod misbrug - det kan f.eks. være på særlige simkort kaldet UICC.

Læs også: Sådan fungerer det trådløse betalingskort

En af fordelene ved at bruge sin telefon som 'betalingskort' er, at alle kort så er samlet ét sted. En anden og helt lavpraktisk fordel er, at brugeren bedre kan styre, hvilket 'kort', der betales med. Hvis en kunde har flere trådløse kort i sin pung, risikerer han nemlig at komme til at betale med det forkerte kort, når han holder pungen op til betalingsterminalen.

»Det er helt tilfældigt, hvad der bliver betalt med, det ved jeg fra eksempler i England. Og det er jo her, mobiltelefonen har sin berettigelse. Inde i telefonen kan man vælge, hvilket kort, man betaler med,« siger hun.

Det varer dog formentlig lidt endnu, før mobiltelefoner overtager for plastickortene, da telefoner med NFC-chips stadig er en sjældenhed, mens de trådløse plastickort er en realitet.

En telefon med NFC-chip eller et trådløst kort med de rette applikationer installeret kan også interagere med andre systemer, som ikke nødvendigvis er betalingssystemer. Enhederne kan altså f.eks. bruges som erstatning for rejsekortet og samtidig fungere som f.eks. et Mastercard.

»Det, som gør contactless kortene rigtig interessante, er de multifunktionschips, der sidder på kortene. Det betyder, at man kan lægge eksempelvis en mifair-applikation, som rejsekortet benytter, ned på sådan et kort. Det ville være superinteressant at have sådan nogle kombikort,« siger Mette Grimm Munck.

Mens de nye betalingskort med multifunktionschip godt kan rumme flere applikationer, herunder f.eks. rejsekortet, så vil det samme ikke være gældende for de plastic- kort, der i dag kommer fra rejsekortet. Deres chip kan nemlig ikke håndtere betalingsapplikationer, fortæller Mette Grimm Munck.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Min overskrift skal vise, at mobiltelefoner - især dem med et læs af aps' - ikke gør tilværelsen nemmere for pensionister og/eller svagtseende; så min begejstring for de nye muligheder er begrænset. At jeg sparer nogle få sekunder i den elektroniske reaktionstid er ikke særligt interessant. For et stykke tid siden medførte de alt for små displays i de små betalingsterminaler på en tankstation, at jeg uafvidende kørte fra en benzinregning; jeg havde nemlig også købt en pølse og så ikke, at beløbet kun lød på pølsen. Jeg rettede fejlen ved en telefonisk henvendelse, da jeg hjemme fik nærlæst bon'en. Vi er altså ikke alle unge, hurtige og skarptseende; og så er jeg, qua min erfaring med computere, i en bedre situation end de fleste ældre.

Større displays, tak! Og jeg ved godt, at smartphones kan sættes op med større typer, meen ----! Så skal jeg ud og ofre X tusind kroner!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten