Bestyrelse for miljø-institut udnævnt
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bestyrelse for miljø-institut udnævnt

Det er personer med ledererfaring, topjobs i det private erhvervsliv og forsker-egenskaber, der nu skal sidde omkring bestyrelsesbordet i det omstridte Institut for Miljøvurdering. Tre af medlemmerne er indstillet af de statslige forskningsråd, og det er: Professor Poul Harremoës fra institut for Miljø & Ressourcer på Danmarks Tekniske Universitet, lektor Bente Aagaard Lomstein fra institut for biologi ved Aarhus Universitet og en svensk professor i økonomi, Karl-Gustaf Löfgren.

De sidste tre er valgt af miljøminister Hans Chr. Schmidt , og de skal "repræsentere erhvervs-, samfundsmæssig og institutionel indsigt og skal i nødvendigt omfang have forskningsfaglig indsigt i et eller flere af instituttets forskningsområder", som der står i regelgrundlaget for instituttet. Til den opgave er følgende valgt: Erik Bonnerup, tidligere departementschef i Finansministeriet og tidligere adm. direktør i Danica og nuværende formand for regeringens integrationstænketank, Birgit Søgaard, kommunaldirektør i Billund Kommune og det radikale medlem af Folketinget, Anders Samuelsen. Lektor Bjørn Lomborg, Århus Universitet, blev i slutningen af februar i år udnævnt til direktør for Institut for Miljøvurdering.

Bestyrelsen har endnu ikke haft lejlighed til at mødes, men formand for bestyrelsen, Ole P. Kristensen, er meget tilfreds med gruppen. Han fremhæver især de mange forskellige kompetencer og erfaringer.

»Vi får en rigtig god bestyrelse, som på trods af mange forskelligheder nok skal kunne fungere som en kollektiv enhed,«siger formanden.

Han afviser, at der forinden udnævnelserne er skelet til, om der blandt flokken er Lomborg-kritikere eller ej.

»Jeg ved absolut ikke, om bestyrelsesmedlemmerne er kritikere eller ej. Jeg har ikke undersøgt det. Vi har taget dem, der er blevet indstillet, og jeg er meget tilfreds,« siger han.

Bestyrelsens opgave bliver blandt andet at komme med forslag til, hvor instituttet skal sætte ind, og hvordan der skal arbejdes. Og de forslag skal så kommenteres af udenlandske eksperter med erfaring inden for området, før det bliver praksis instituttet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten