Beredskabskommission aflyser evakueringsplan for Rødovre-højhuse

4. april 2007 kl. 00:00
Beboerne i to omstridte højhuse i Rødovre kan sove roligt om natten. Beredskabskommissionen sætter sin lid til rapporterne fra Rambøll og Statens Byggeforskningsinstitut og konkluderer, at ejendommene er stabile.
Artiklen er ældre end 30 dage

Beboerne i højhusene Agerkær og Ruskær i Rødovre behøver ikke grue for, at deres bopæl bliver forvandlet til en samling murbrokker, hvis vinden puster usædvanligt hårdt til de høje bygninger.

I hvert fald ikke ifølge Rødovres Beredskabskommission, der har til opgave at forebygge og begrænse ulykker og katastrofer på ejendomme. Kommissionen valgte på et ekstraordinært møde i mandags at aflyse den evakueringsplan, der blev affødt af, at ingeniørfirmaet Klaus Nielsen sidste år vurderede, at den var gal med højhusenes stabilitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En opfattelse som senere blev modsagt, af Statens Byggeforskningsinstitut og Rambøll i to separate rapporter.

»Selv om evakueringsplanen den 1. januar i år viste, at den fuldt ud levede op til sit formål, synes jeg, det er godt, at vi får den aflyst, når vi nu fuldstændigt mur- og nagelfast ved, at der ikke er nogen risiko for sammenstyrtning. Det synes jeg, vi skylder lejerne i højhusene, der i så lang tid har levet med usikkerheden om stabiliteten af deres bolig,« siger formand for beredskabskommissionen og borgmester i Rødovre Kommune, Erik Nielsen (S).

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger