Beredskabskommission aflyser evakueringsplan for Rødovre-højhuse
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Beredskabskommission aflyser evakueringsplan for Rødovre-højhuse

Beboerne i højhusene Agerkær og Ruskær i Rødovre behøver ikke grue for, at deres bopæl bliver forvandlet til en samling murbrokker, hvis vinden puster usædvanligt hårdt til de høje bygninger.

I hvert fald ikke ifølge Rødovres Beredskabskommission, der har til opgave at forebygge og begrænse ulykker og katastrofer på ejendomme. Kommissionen valgte på et ekstraordinært møde i mandags at aflyse den evakueringsplan, der blev affødt af, at ingeniørfirmaet Klaus Nielsen sidste år vurderede, at den var gal med højhusenes stabilitet.

En opfattelse som senere blev modsagt, af Statens Byggeforskningsinstitut og Rambøll i to separate rapporter.

»Selv om evakueringsplanen den 1. januar i år viste, at den fuldt ud levede op til sit formål, synes jeg, det er godt, at vi får den aflyst, når vi nu fuldstændigt mur- og nagelfast ved, at der ikke er nogen risiko for sammenstyrtning. Det synes jeg, vi skylder lejerne i højhusene, der i så lang tid har levet med usikkerheden om stabiliteten af deres bolig,« siger formand for beredskabskommissionen og borgmester i Rødovre Kommune, Erik Nielsen (S).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten