Bendt Bendtsen vil flytte farlige virksomheder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bendt Bendtsen vil flytte farlige virksomheder

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er parat til at flytte alle risikofabrikker ud af bymæssige bebyggelser efter katastrofen i Kolding.

Ifølge Berlingske Tidende risikerer et stort antal farlige fabrikker at blive flyttet ud af de boligområder, hvor de ligger i dag. Cirka 100 virksomheder er i dag omfattet af myndighedernes risikobekendtgørelser, heraf udgør fyrværkerifabrikker de 10 procent.

Men mange steder rundt om i byerne ligger der eksempelvis brændselsdepoter eller lakfabrikker, og de udgør i lige så høj grad en risiko for de lokale beboere, vurderer miljøchef Uffe Sønderhousen fra Carl Bro-gruppen.

»Jeg mener ikke, at fyrværkerifabrikker adskiller sig væsentligt fra andre fabrikker, som er eksplosionsfarlige. For eksempel olieoplagspladser. Spørgsmålet er, om man så eksempelvis vil flytte Prøvestenen i København,« siger Uffe Sønderhousen.

Øknonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen melder sig parat til at flytte de risikovirksomheder, der ligger i boligområder.

»Hvis det er virksomheder, der ligger i samme risikogruppe som den virksomhed i Kolding, er vi nødt til at se på også at flytte dem,« siger Bendt Bendtsen, som var rystet efter at have været på katastrofeområdet i Kolding i går.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten