Bemandet Mars-mission i fare: Pengene rækker ikke
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bemandet Mars-mission i fare: Pengene rækker ikke

Inden år 2040 skulle Nasa have sendt mennesker til Mars, og agenturet havde ikke brug for ekstra penge til missionen, lød det optimistiske budskab indtil for nylig.

Nu viser det sig, at der skal væsentligt mere end et konstant budget, der følger med inflationen til, før Nasa-astronauter kan plante fødderne og det amerikanske flag på den røde planet.

Det indrømmede Nasas chef for bemandet rumfart, William H. Gerstenmaier i sidste uge på et live-streamet møde hos det Amerikanske Selskab for Luftfart og Rumfart, AIAA. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Ars Technica.

Læs også: Nasa undersøger muligheden for at fremskynde bemanding af Mars-fartøj

»Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår der er mennesker på Mars, og årsagen er, at med det budget-niveau, vi beskrev med omkring to procents stigning, har vi ikke ‘overfladesystemer’ klar til Mars,« fortalte han.

Det budskab dækker ifølge Ars Technica over, at agenturet har brugt mange penge på deres SLS-raketter og rumfartøjet Orion, der tilsammen skal tjene til at bringe astronauterne frem og tilbage til den røde planet.

Der har derfor ikke været råd til at påbegynde udviklingen af teknologi til at lande og lette i planetens uvejsomme terræn med mennesker ombord.

Læs også: Nasa-rapport: Vi løber snart tør for rumdragter

Ars Technica spekulerer i, om den politiske vilje til flere månemissioner og eventuelt en månebase vil betyde, at det i stedet er her, Nasas kræfter vil blive brugt i de kommende år.

Se hele seancen hos AIAA i videoen herunder:

Ku vi ikke starte med at skabe en fredelig verden her på Jorden? DET projekt kan NASA også medvirke til! Men megen glamour er der jo ikke i det.

  • 7
  • 21

Hvis marsrejser var det eneste der stod i vejen for en fredelig verden så ville det være et mirakel!
jeg tvivler på at verden bliver målbart bedre ved at disse droppes.

  • 23
  • 1