Bekræftet: Halen fra forulykket AirAsia-fly er fundet

Halen af det nedstyrtede AirAsia-fly er nu blevet fundet i Javahavet. Det siger lederen af det indonesiske eftersøgningshold ifølge bl.a. BBC News.

Halen er stedet, hvor den sorte boks med optagelser fra cockpittet og flydata befinder sig. Dermed skulle efterforskerne snart få de afgørende spor i forhold til, hvad der forårsagede styrtet.

Læs også: Intet signal fra sorte bokse trods muligt fund af haleparti

Luftkontrollen mistede pludselig kontakten med flyet 28. december, kort efter at piloten havde bedt om at få lov til at flyve over et uvejr. Alle 162 ombordværende formodes at være dræbt i ulykken.

»Vi har fundet halen, som har været vores hovedmål i dag,« sagde efterforskningslederen, Bambang Soelistyo, til reportere i Jakarta.

Læs også: Meteorologer: Airasia-fly fløj ind i isfyldte skyer

Halen blev lokaliseret af et fjernstyret undervandsfartøj, forklarede Soelistyo, som samtidig ifølge Reuters fortæller, at hans team fortsat forsøger at lokalisere de sorte bokse.

»Hvis det er den rigtige del af halesektionen, så burde den sorte boks være der. Vi har brug for at finde alle dele snart, så vi kan finde alle vore gæster og lette smerterne for deres familier. Det er fortsat vores prioritet,« sagde Bambang Soelistyo.

Læs også: Myndigheder bekræfter: Vi har fundet vragrester fra AirAsia-flyet

Han fortæller samtidig, at i alt 12 objekter er fundet, men vil ikke bekræfte, at de alle kommer fra flyet.

Allerede mandag sagde en indonesisk flådepatrulje, at de havde fundet, hvad der kunne være halen, men der var ingen bekræftelse.

40 omkomne fra flystyrtet er blevet samlet op fra vandet, mens hårdt vejr i området har forhindret dykkere i at nå ned til større stykker af, hvad der formodes at være vragdele i området.

Kilde BBC News
Emner : Fly