Beijing vil bygge for milliarder før OL 2008
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Beijing vil bygge for milliarder før OL 2008

På mandag 24. juni rejser en dansk delegation ledet af trafikminister Flemming Hansen (K) til Beijing i Kina. De øvrige deltagere er fra 22 firmaer inden for byggeri og fjernvarme. Formålet er at skabe kontakter til de kinesiske storentreprenører, der antagelig skal stå for de projekter, som skal udføres i Beijing og omegn før De Olympiske Lege 2008.

Byen Beijing har afsat 169 milliarder kroner til byggeri, infrastruktur og forureningsbekæmpelse inden OL, og mange af projekterne udbydes i august i år, oplyser eksportkonsulent Bo Sjøgreen fra Dansk Industri, der er medarrangør af femdages-turen.

Ambitiøse planer

Beijing vil skabe et grønt OL med vægt på miljø og økologi. På et 80 hektar stort areal skal der bygges en ny olympisk by, hvor der kan bo 17.000 idrætsfolk og ledsagere mm. Her skal også være træningsfaciliteter og kontorer samt nem adgang til såvel nye og eksisterende idrætsanlæg som til Beijing centrum og lufthavn.

For at få trafikken til at glide, skal der investeres kraftigt i nye metrolinier og motor-ringgader. Og for at nedbringe luftforureningen skal en stor del af byens busser og taxi inden 2007 køre på naturgas. Desuden skal der bygges en række nye rensningsanlæg for spildevand, fremgår det af byens planer.

Rådgivere uden håb
Hovedparten af de danske firmaer, der er med på Beijing-rejsen, vil præsentere materialer og komponenter til byggeri og fjernvarmeanlæg. Desuden deltager flere store arkitektfirmaer, mens ingen af de store ingeniørfirmaer har meldt sig til turen.

Rambølls internationale koordinator, civilingeniør Jørgen Brøndholdt Nielsen ser ingen oplagte muligheder for rådgivningsopgaver i Kina. Firmaet har nemlig dårlige erfaringer fra 1980'erne, da det sammen med andre danske ingeniørfirmaer etablerede Dangroup, der i joint venture med et kinesisk firma søgte at få opgaver i Kina.

»Men det hang ikke sammen og blev faktisk kun til enkelte opgaver inden for fjernvarme, og de var udenlandsk finansieret,« fortæller Jørgen Brøndholdt Nielsen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten