Status

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Beijing udsender højeste smog-alarm i år

Illustration: Bobak Wikipedia

Bliv inden døre. Sådan lyder advarslen, ifølge Reuters, fra myndighederne i Kina til borgerne i Beijing. Motorveje og byggepladser er lukket, og befolkningen frarådes på det kraftigste at forlade deres hjem.

Det er første gang i år, at myndighederne forhøjer niveauet til orange, hvilket er det næsthøjeste niveau, der findes.

15 gange over WHO´s grænseværdi

Den amerikanske ambassade i Beijing målte i lørdags antallet af de giftige mikropartikler PM2,5 til 391 mikrogram per kubikmeter, hvilket er 15 gange højere, end hvad Verdenssundhedsorganisationens (WHO) vurderer, er ansvarligt.

Alarmen fra Beijing kommer, netop som verdens ledere på mandag begynder forhandlingerne om en global klimaaftale ved COP21 i Paris.

Ifølge det kinesiske ministerium for miljøbeskyttelse skyldes det høje smog-niveau ”ugunstige” vejrforhold. En del af forklaringen er, at vinteren er kommet til det nordlige Kina, og at Beijings 22 millioner indbyggere derfor skruer op for varmen.

Bedre tider efter 2030

Forud for COP21 har Kina meddelt, at målet er at nå det maksimale udslip af drivhusgasser i 2030, hvorefter 20 til 30 procent af landets energi vil være dækket af ikke-fossile brændstoffer.

Et af de store problemer for Kina er landets mange kulkraftværker, som hver dag brænder tonsvis af kul af for at forsyne de mange millioner kinesere med strøm. Alligevel planlægger den kinesiske regering at bygge flere hundrede nye kulkraftværker. Forklaringen fra de Kinesiske myndigheder er, at de nye kraftværker, der forurener mindre, skal udskifte de gamle og langt mere forurenende værker.

Smog på størrelse med Spanien

Den 26-årige arkitekt, Zhang Heng fra Beijing forklarer til Reuters, at det føles ubehageligt halsen, og at det er svært at trække vejret i byen. I følge de kinesiske myndigheder, er 23 byer henover et område på størrelse med Spanien lige nu ramt af den kraftige smog. På siden her, kan du følge forureningen i Beijing og andre storbyer

Kina er i dag verdens største udleder af drivhusgasser.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ifølge det kinesiske ministerium for miljøbeskyttelse skyldes det høje smog-niveau ”ugunstige” vejrforhold.

En del af forklaringen er, at vinteren er kommet til det nordlige Kina, og at Beijings 22 millioner indbyggere derfor skruer op for varmen. Eller er det?

http://energiwatch.dk/secure/Energinyt/Pol... Det sidste kulkraftværk i Beijing lukker.

  • 0
  • 0

Ifølge det kinesiske ministerium for miljøbeskyttelse skyldes det høje smog-niveau ”ugunstige” vejrforhold.

En del af forklaringen er, at vinteren er kommet til det nordlige Kina, og at Beijings 22 millioner indbyggere derfor skruer op for varmen. Eller er det?

Transportsektoren og de ugunstige vejrforhold er nok det største problem... Paris har også tit problemer med smog... Men det er da klart at et stort kulkraftværk, der ikke renser røggasserne, ikke forbedre forholdene...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten