Beboere: Riv vores møghuse ned

6. februar 2007 kl. 00:00
Mandag aften stemte beboerne i de omdiskuterede højhuse i Rødovre ja til nedrivning af husene.
Artiklen er ældre end 30 dage

Boligselskabet AAB's to højhuse i Rødovre, der ifølge boligselskabets ingeniør risikerer at vælte under en orkan, ser ud til at skulle rives ned.

239 beboere var mødt op til et ekstraordinært møde mandag aften. Her stemte cirka fire ud af fem for afdelingsbestyrelsens forslag om at rive højhusene ned. Det blev også besluttet at sige ja til genhusning, skriver Ritzaus Bureau.

»Nu får beboerne en ønskeseddel, hvor de kan krydse af, hvor de gerne vil bo,« fortæller beboernes formand, Jan Skjoldager, til Ritzau.

AAB behandler nedrivningen 7. februar. Den endelige beslutning om de to bygningers fremtid bliver først taget på et repræsentantskabsmøde 21. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune regner med at behandle sagen til marts. Men en nedrivning skal i sidste ende godkendes af Socialministeriet.

Ifølge AAB's plan skal genhusningen finde sted fra august til november i år, men det forudsætter, at de formelle beslutninger tages som skitseret i genhusningsplanen.

Højhusene har været til debat, siden beboerne ved en fejl blev evakueret nytårsdag, og Statens Byggeforskningsinstitut efterfølgende slog fast, at der er alligevel ikke er risiko for sammenstyrtning i stormvejr.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger