Bavarian: Næste skridt er vacciner mod hiv og kræft
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bavarian: Næste skridt er vacciner mod hiv og kræft

Biotekfirmaet Bavarian Nordic offentliggjorde mandag, at det har opnået en kæmpeordre med det amerikanske sundhedsministerium på 20 millioner doser koppevacciner til en værdi af 2,8 milliarder kroner.
Vaccinerne kan benyttes i tilfælde af terrorangreb, og aftalen indebærer mulighed for yderligere 60 millioner doser til en værdi af 8,78 milliarder kroner.

Asger Aamund sidder på 17 procent af aktierne og er formand for Bavarian. Han fortæller, at de store indtægter skal være med til at forvandle selskabet fra en risikobetonet biotekvirksomhed til en farmaceutisk industrikoncern.

»Om fem år har vi en kræft- og en hiv-vaccine på markedet. Vi er i fuld gang med at udvikle det, men vi har måttet passe på, fordi vi jo indtil videre lever af de penge, vi kan skaffe på børsen,« siger Asger Aamund til Politiken.

I den forbindelse er kæmpeordren at sammenligne med en kur, der ville have haft vidtrækkende konsekvenser, hvis ikke den var kommet i hus.

»Jamen, så havde vi utvivlsomt måttet sælge virksomheden. Fordi Bavarian Nordic skal i fremtiden leve af noget andet end koppevaccine,« fortæller Asger Aamund til Politiken.

Over syv års lobbyarbejde har det da også krævet for at få USA's sundhedsministerium til at vælge netop Bavarians vaccine.

Vicedirektør Rolf Sørensen har til dagbladet Information ikke villet oplyse, hvor mange penge biotekvirksomheden har brugt på lobbyarbejde i den amerikanske hovedstad Washington.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten