Baumgartners rekord endnu vildere end først registreret

Der er ingen, der kan rokke ved den verdensrekord, som den østrigske eventyrer Felix Baumgartner satte den 14. oktober 2012, hvor han fra 39.000 meters højde kastede sig ud i et frit fald fra en ballon og på vejen ned brød lydmuren med en pæn margin.

Men nu er de præcise målinger af Baumgartners fantastiske spring kommet frem, og det viser sig, at eventyreren har gjort det endnu sværere for kommende udfordrere.

Læs også: Felix nåede Mach 1,24 - lydmuren er brudt

Her ses Felix Baumgartners dragt, som han har på, når han bryder lydmuren i frit fald. (Foto: Redbull Stratos) Illustration: Redbull Stratos.
Red Bull Stratos' kontrolrum Illustration: Joerg Mitter

Læs også: Se billederne af Frygtløse Felix' rekordspring

De oprindelige målinger angav en hastighed på Baumgartners vilde dyk til 1.342 km/h, men nu er farten korrigeret til 1.357 km/h, hvilket svarer til mach 1,25, skriver nyhedsbureauet AP.

Analysen af springet viser også, at Baumgartner sprang fra 38.969 meters højde, hvilket er 75 meter lavere end de første estimater.

Red Bull Stratos, der er holdet bag Baumgartners spring, har også frigivet andre data fra springet. Blandt andet over 100.000 målinger fra Baumgartners krop, og blandt dem de første målinger fra et menneske, der på denne måde bevæger sig gennem lydmuren.

Også pulsen fik en tur på vejen ned. Den højeste puls blev målt til 185 slag i minuttet, mens den undervejs ned varierede fra 155 til 175. Da Baumgartner landede, var pulsen 163 og da han returnerede i hjælpehelikopteren, var den faldet til 100.

Dokumentation

Red Bull Stratos Science
AP: Felix Baumgartner's Top Speed In Plunge Estimated At 844 MPH, Faster Than Previously Thought

Emner : Fly