Batterier på spritnye iPhones svulmer op
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Batterier på spritnye iPhones svulmer op

Efter at flere brugere har klaget over, at deres helt nye telefoner fra Apple er svulmet op og knækket fra hinanden, undersøger Apple nu, om der er et problem med batterierne i de helt nye iPhone 8 og 8 Plus, der først lige er frigivet til salg.

Indtil videre har brugere fra Taiwan, Japan, Kina, Canada og Grækenland klaget over problemet, skriver flere internationale medier. Flere af brugerne har lagt billeder af deres spritnye ødelagte telefoner på Twitter:

Selv om telefonerne ikke er brudt i brand eller har udsendt røg, som det var tilfældet med de berygtede Galaxy Note 7-telefoner fra Samsung sidste år, peger flere internationale teknologimedier på netop Galaxy-sagen, når Apples nye batterier fejler.

Det skyldes især, at fejlen i de seks tilfælde, der ser ud til at være offentligt kendt indtil videre, er opstået, umiddelbart efter at telefonen er taget i brug. Selv om der antageligt er taget mange tusinde iPhone 8-telefoner i brug allerede, er det stadig ildevarslende, at en håndfuld batterier fejler så tidligt.

»Opsvulmen er meget usædvanligt for et splinternyt batteri og peger på, at der kan være noget fundamentalt galt med batteriet,« siger batteriekspert og direktør for Cairn Energy Research Advisors Sam Jaffe til The Verge.

Som Ingeniøren tidligere har fortalt, lader Samsungs batteriproblemer til at skyldes, at batteriet var gjort mere kompakt end det kunne holde til. Apple har dog ikke oplyst, hvad de ved om selskabets eget batteriproblem indtil videre.

batterier, så kun bagstykket buler ud, og man kan skifte batteri uden at skrotte hele telefonen, og uden at det udbulende batteri trykker på det tynde display som måske knækker af det, så hele telefonen er til skrot.
Selv i de "gamle" dage, da der kom lithium batterier i telefonerne, kunne de finde på at bule op. Så kunne batteriet bare udskiftes.

  • 5
  • 1

Citat fra artiklen: " Selv om der antageligt er taget mange tusinde iPhone 8-telefoner i brug allerede, er det stadig ildevarslende, at en håndfuld batterier fejler så tidligt."

"Mange tusinde" er en voldsom underdrivelse. Vi snakker flere millioner. En håndfuld er stadig en håndfuld for meget, men relativt set spiller det ingen rolle. Det er en helt ubetydelig fejlmargin (men selvfølgelig irriterende for de berørte). Jeg gad i hvert fald godt se den producent der kunne lange for eksempel 10 mio. fejlfri enheder over disken på en måned.

Det er reelt kun et problem hvis Apple nægter at bytte til nyt (hvilket intet tyder på) eller hvis det når samme omfang som med Samsung sidste år. Det ved vi først senere - men det giver selvfølgelig ingen kliks nu og her...

I gamle dage (inden de sociale medier) var dette aldrig blevet til en historie. Folk var gået hen i butikken og havde fået telefonen byttet.

  • 2
  • 2

Mange tusinde" er en voldsom underdrivelse. Vi snakker flere millioner. En håndfuld er stadig en håndfuld for meget, men relativt set spiller det ingen rolle. Det er en helt ubetydelig fejlmargin (men selvfølgelig irriterende for de berørte). Jeg gad i hvert fald godt se den producent der kunne lange for eksempel 10 mio. fejlfri enheder over disken på en måned.

Problemet er at det allerede viser sig nu, for hvad sker der så om 1 år år de er blevet ældre, og futter nogle af dem af, ligesom Note 7eren?

Jeg har da også set en med en "gammeldags" mobiltelefon, men med Li batteri, som måtte smide den ud af lommen, da den pludselig varmede voldsomt, men det kan jo også ske med de tidligere NiCd og NiMH batterier, hvis der sker en kortslutning. På et tidspunkt holder det jo dog op, da energien desværre er brugt op. Ellers havde man en evighedsenergikilde.

  • 2
  • 0

Apple er den producent der har haft flest problemer med batterier. Heldigvis har sagerne ikke været så slemme som den Samsung havde men til gengæld har de haft langt flere af dem. Helt tilbage fra før iPhone da der kun var iPods var der problemer med opsvulmede batterier og afbrændte bagcovers. Det er som med folk der ejer en BMW: De snakker ikke højt om fejl da det jo kunne falde tilbage på dem selv og deres valg af livsstil (Se evt. FDM's bil index og sammenlign fakta på fejl vs. ejernes meninger). Hjernevask via reklame og branding er effektivt og ingen er bedre til det end Apple.

  • 5
  • 0