Barroso i København: Europas fremtid er videnskab

Europa er på vej ud af den finansielle krise og skal i fremtiden satse endnu mere på videnskab.

Det sagde formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, søndag under åbningen af Euroscience Open Forum 2014 i København.

Han fortalte, at det havde holdt hårdt at øge det videnskabelige budget 30 pct. i programmet Horizon 2020 i forhold til det forudgående rammeprogram for forskning.

»Men videnskab er vigtig for Europas fremtid. Ja, fremtiden for Europa er videnskab,« sagde Barroso, som kunne oplyse, at dette slogan bliver titlen på en konference til oktober, der skal holdes i Lissabon.

Barroso talte, efter at dronning Margrethe officielt havde åbnet konferencen med et håb om, den er med til at sætte løsninger på morgendagens problemer på dagsordenen. Det blev fulgt op af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), der berettede, at formålet var, at konferencen bygger bro mellem videnskab og samfund.

De kommende dage diskuteres et stort udbud af videnskabelige emner. Flere deltagere pegede over for Ingeniøren på, at den store bredde både kan være en fordel og et problem, når det gælder den ønskede brobygning. Dels er det svært at skabe sig et overblik over de mange aktiviteter, dels er der en risiko for, at deltagerne i konferencen alligevel holder sig til deres egne specialistområder.

Sideløbende med konferencen holdes en lang række gratis arrangementer for offentligheden i Carlsberg Byen under temaet Science in the City.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Endelig fik "bryggeren" den værdsættelse, han hele livet forgæves søgte. Han var blevet særdeles rig og gav store gaver til kunst og kultur. Men pengene var tjent på at sælge bajere til fattige alkoholikere. Og man kan ikke blive en del af det gode selskab ved at bidrage til druk, slagsmål og det, der er værre.

Men nu har Smedegård og hans efterfølgere lukket bryggeriet i Valby, og så kommer de fine folk og beundre det forhånd værende bryggeri. Sådan kan der jo komme noget godt ud af noget skidt.

John Arentoft

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten