Bankerne er det svageste led i NemID: Blotter kunderne for svindlere
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bankerne er det svageste led i NemID: Blotter kunderne for svindlere

PLUS.
Illustration: Nanna Skytte

Fire ud af seks banker sender nøglekort på en måde, som på grund af flere små svagheder i systemet gør det muligt for svindlere at overtage NemID.

Angreb på bankkonti, nedlukning af personligt ejede selskaber, digitale underskrifter på køb og salg af ejendomme og optag af kvælende kviklån. Det er nogle af mulighederne, hvis det lykkes at overtage kontrollen med et dansk NemID. Det potentiale er hackere og svindlere begyndt at få øjnene op for.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

De seneste tal fra finanssektorens brancheorganisation, Finans Danmark, viser, at udbyttet fra netbankindbrud steg markant i første kvartal 2019. Her på opslaget kan du læse historien om et af ofrene, Ronja Larsen, som blev frarøvet 270.000 kr. Men hvordan kunne det komme så vidt? Læs også: Banker sjusker med nøglekort: Åbner for »ultimativt ID-tyveri« Læs også: Banken gav hendes nøglekort...