Banedanmark tager nyt CBTC-signalsystem i brug på S-banen
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Banedanmark tager nyt CBTC-signalsystem i brug på S-banen

Foto: Banedanmark

Mandag den 29. februar tager Banedanmark S-banens nye signalsystem CBTC i brug på den første strækning mellem Hillerød og Jægersborg. Systemet skal sikre færre signalfejl og dermed færre forsinkede tog på den stærkt trafikerede S-bane, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

'Når togene ruller af sted på CBTC, er det et stort og vigtigt skridt i Banedanmarks arbejde med den landsomfattende udskiftning af signaler, som også omfatter fjernbanen', siger programchefen for S-banen i Banedanmarks signalprogram, Torben Arnbjerg-Nielsen.

Indvielsen af det nye system er blevet forsinket med næsten et år, hovedsageligt på grund af manglende softwaregodkendelser. Den oprindeligt planlagte ibrugtagning af systemet i første halvår af 2015 blev først udskudt et halvt år, og systemet skulle dermed have været færdigt inden udgangen af 2015.

Læs også: Nyt signalsystem til S-tog bliver et halvt år forsinket

Overgangen til det nye system på strækningen sker, efter at signalprogrammet i uge 5 fik de sidste sikkerhedsgodkendelser fra Trafik- og Byggestyrelsen til ibrugtagning af CBTC-systemet på strækningen. Det fremgår af et notat fra Banedanmark til Folketingets transportudvalg.

Banedanmark, DSB og leverandøren Siemens arbejder i øjeblikket på de 'sidste funktionsmæssige og planlægningsmæssige forhold' frem mod overgangen til CBTC i uge 9.

Banedanmark er imidlertid klar med en plan B, hvis det går galt. Trafik- og Byggestyrelsen har i forvejen givet sikkerhedsgodkendelse til en såkaldt fallback-løsning, så Banedanmark om nødvendigt kan skifte tilbage til HKT-systemet på strækningen, fremgår det også af notatet til transportudvalget.

HKT på strækningen Hillerød Jægersborg. Hvornår er den kommet? Er det ikke kun "før HKT" eller har man virkelig lavet HKT, når man vidste at det nye signalsystem skulle komme.

  • 0
  • 0