Banedanmark: Problemer med S-togenes nye signalsystem fortsætter i 2019

Plus12. oktober 2018 kl. 08:173
Banedanmark: Problemer med S-togenes nye signalsystem fortsætter i 2019
Illustration: Thomas Borberg, Pol.dk.
Bremseproblemer og falske fejlmeldinger i S-togenes nye signalsystem når ikke at blive løst, inden systemet skal tages i brug på de næste strækninger om en måned.
Artiklen er ældre end 30 dage

Om blot en måned skal de næste strækninger mellem Jægersborg, Klampenborg, Svanemøllen og Ryparken overgå til S-togenes nye signalsystem CBTC. Men flere problemer med det nye signalsystem når ikke at blive løst før 2019.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. oktober 2018 kl. 11:39

Den næste etape af CBTC på S-tog sættes først i drift marts/maj 2019 afhængig af resultatet af testkørsel den 27.-28. oktober. BDK vil reservere tid til endnu en test i en weekend i januar.

1
12. oktober 2018 kl. 08:35

"Lokomotivføreren fulgte sikkerhedsreglerne, da hændelsen skete, og derfor var der ingen sikkerhedsrisiko for passagererne" - Så hvis et fly nødlander er der ingen sikkerhedsrisiko, hvis blot piloten gør som reglerne siger? Det er sikkert rigtigt nok i yderste konsekvens, og BDKs svar er i al fald i tråd med sagen fra Vendsyssel: "Så længe det ikke ER gået galt, er der ingen sikkerhedsrisiko". Men hvorfor så i det hele taget lave risikovurderinger? Der må jo være en risikovurdering for denne type hændelse hos BDK - og den er så tydeligvis vurderet anderledes end hos DSB.... Det lugter af desperate forsøg på at tysse alt ned, for at undgå, at nogen begynder at stille spørgsmålstegn ved, om der fortsat skal køres trillebørfulde af tusindkronesedler til Signalprogramsbålet...

Manglende hastighedsovervågning på netop Nordbanen burde jo ellers være noget, de fleste i BDK vil få bekymringer om. Holteulykken hjemsøgte i al fald firmaet i mange år....