Banebrydende desinfektionssystem indstillet til Produktprisen

Uv-lys bruges ofte som desinfektionsmiddel, men ifølge Airvention er UV-C-lys ikke tilstrækkeligt til at få bugt med alle mikroberne. Derfor har de arbejdet videre med teknologien og suppleret den med titaniumdioxid (tiO2) og mikrobølgeteknologi i produktet Airvention CSC, der nu er indstillet til Produktprisen i kategorien Innovationsprisen.

'For kunderne betyder vores CSC-løsning, at de kan forbedre forholdene omkring produktion, lagring og transport af friske varer, hvormed man oplever længere holdbarhed, mindre spild og en 'firewall' i forhold til smitte fra vareparti til vareparti,' skriver selskabet i deres indstilling.

Selskabet har patenteret deres løsning, som de selv ser store kommercielle muligheder i, da bekæmpelse af mikroorganismer er et stigende problem.

Airvention CSC installeres i køleanlæg og forlænger fødevarers holdbarhed gennem destruktion af mikroorganismer, der ophober sig på køleflader og spredes med ventilationsluften. Illustration: Airvention

'CSC installeres i køleanlæg og forlænger fødevarers holdbarhed gennem destruktion af mikroorganismer, der ophober sig på køleflader og spredes med ventilationsluften,' skriver selskabet videre.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Airventions indstilling