Båndbredde til leje i gigabit-klassen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Båndbredde til leje i gigabit-klassen

Et af Internettets centrale knudepunkter gemmer sig bag en nusset grå betonbygning i Glostrup. Her har tre internationale operatører trukket fiberkabler med ekstrem båndbredde. Og bygningen huser også et dansk datacenter, som satser på at sidde på toppen af kransekagen, når fremtidens store båndbreddebehov bliver en realitet.

Netgroup Data Center (NGDC) er navnet på den danske 25-mandsvirksomhed, som nu går ind i datacenterbranchen i forventning om at få del i markedet for Internetvirksomheder med ekstreme krav til den pålidelighed, sikkerhed og stor båndbredde, som er nødvendig for video-streaming, e-commerce og andre krævende Internetteknologier.

Det fire år gamle firma, som hidtil og fortsat koncentrerer sig om at sælge betalingssystemer til kunder på det internationale marked, har droppet sin hidtidige diskretion og fravær af markedsføring. Datacenteret skal huse virksomhedens egne servere til betalingssystemer, men kunder og samarbejdspartnere er også velkomne. For den 32-årige grundlægger og administrerende direktør for virksomheden, Jacob Thomsen, er skridtet naturligt:

»Vi har længe syntes, det var ærgerligt at skulle betale leverandører for at hoste vores Linux-clusters til betalingssystemet. Når man elsker teknikken, er det naturligt, at man ønsker at kontrollere den. Og Powercom-bygningen her i Glostrup har optiske fibre trukket ind fra alle verdenshjørner,« siger han.

Farvel til beigegrå rackskabe

Datacentret i Glostrup har taget omkring et års tid at opbygge til en pris på 15 mio. kroner. Under opbygningen af de to galvanisk adskilte serverrum, har der været fokus på ergonomien:

»I modsætning til traditionelle datacentre ville vi bygge et serverrum med brugervenlighed. Derfor fik vi en regissør til at designe farverne og indretningen,« forklarer Jacob Thomsen.

Og datacenteret er da også usædvanligt med sine mørkegrå lofter, sorte serverracks og knaldrøde, speciallakerede strømskabe fra ABB. Serverboksene kan åbnes fra begge sider, så der er nem adgang til at isætte kabler og forbinde computerudstyret til de tre uafhængige og netforbindelser med backup, der skal sikre fortsat Internetforbindelse selvom en enkelt netoperatør får nedbrud. Dobbelte dieselgeneratorer til nødstrøm og 70 ton batterier i kælderen sikrer hele bygningen mod strømsvigt.

Priserne for at leje sig ind i en eller flere bokse starter ved 2.000 kroner om måneden og sniger sig op mod 14.000 kroner afhængig af båndbredde og sikkerhedsniveau, oplyser firmaets salgschef Hans Christian Andersen.

Plads til eksperimenter

Virksomheden, som udvikler sine egne betalingssystemer på Linux-platformen, vil tilbyde sin faglige viden hos virksomhedens godt 20 ansatte programmører til kunder af datacenteret. I håb om at tiltrække spændende teknologi er firmaet også parat til at tilbyde fri plads i fire til fem rackskabe for nye projekter, der eksperimenterer med at udnytte den store båndbredde til Internettet:

»Hvis nogle ingeniør- eller datalogistuderende har gode bud på projekter, som med fordel kan udnytte den hurtige Internetforbindelse, er de velkomne til at henvende sig,« siger Jacob Thomsen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten