Bakterier til 10 millioner tons yoghurt fra ny fabrik i Avedøre
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bakterier til 10 millioner tons yoghurt fra ny fabrik i Avedøre

Danske kompetencer og veluddannede medarbejdere betyder, at ingrediensvirksomheden Chr. Hansen opfører en fabrik til 300 millioner kroner i Avedøre.

Ved at placere sin hidtil største investering på dansk jord går den 130 år gamle ingrediensvirksomhed imod tendensen med at outsource produktion til udlandet.

Allerede fra foråret vil fabrikken være klar til produktion, skriver business.dk. Når produktionen er kommet op i omdrejninger, kan Chr. Hansen levere tilstrækkeligt bakteriekulturer til at forsyne Europas 10 millioner tons store produktion af yoghurt om året.

»Vi har overvejet at placere fabrikken i andre lande, men besluttede os alligevel for Danmark. Det er her, vi har vores forskning og kompetencecenter. Samtidig er det danske uddannelsesniveau højt, og vi skal primært bruge højtuddannet arbejdskraft på den nye fabrik, der er vidensintensiv frem for arbejdskraftintensiv,« siger administrerende direktør Lars Frederiksen til business.dk.

Fabrikken begyndte allerede at tage form i slutningen af sidste år og kommer til at ligge ved siden af selskabets eksisterende frysetørringsfabrik i Avedøre.

Produktionens skal i luften hurtigt, da efterspørgslen på bakteriekulturer er i kraftig vækst og ser ud til at fortsætte væksten.

»De seneste par år har vi haft en årlig vækst på 12 til 15 procent, så vi har et helt klart behov for at producere mere, og vi kan ikke længere øge kapaciteten på de eksisterende produktionssteder. Derfor denne fabrik, der også gør os i stand til at levere stigende mængder fremover,« siger Lars Frederiksen til business.dk.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Dejligt at se, at Chr. Hansen placerer sin nye fabrik for bakteriekulturer i Danmark. Tillykke.

Dejligt at se, at bakterier i virkeligheden spiller en stor rolle i en god fordøjelse. I årtier har man gjort så meget for at fjerne alle bakterier, idet "forskere" siger, de er farlige. Man har spist så forkert og fjernet så mange nyttige bakterier, at menneskers immunforsvar er på meget svagt blus og næsten ikke tåler bakterier. Ligeså er grisenes immunforsvar lavt, så de ikke tåler et nys mere fra landmanden, før de bliver syge og skal have medicin.

Kærlig hilsen Per

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten