Kig på disse links sider: https://radiuselnet.dk/Elkunder/Fjernaflae... https://radiuselnet.dk/Elkunder/Fjernaflae...
Det bliver spændende, at se om vi også kan "risikere" som privatforbrugere, at få negative elpriser en gang imellem. Sarkastisk: Dog vil gebyrer selvfølgelig sikre, at man ikke kan få penge tilbage fra elselskabet:
29.7.2010, energinet.dk: Elmarkedet: Nord Pool venter med negative spotpriser i to måneder.
fx:
28. dec 2016, ing.dk: Negative elpriser: Usædvanligt længe fik vi penge for at bruge julestrøm: Citat: "... Stormen Urd blæste så meget gang i vindmøllerne, at danskernes gennemsnitlige elpriser var negative i to døgn i træk. Et symptom på, at danske afgifter er helt skæve, mener vindmølleejernes forening. ... De negative priser startede selve juleaften og varede indtil natten til tirsdag. Den største gevinst ved at bruge strøm var helt oppe i nærheden af 40 øre per kWh. ..."
12. apr 2016, ing.dk: Minus 150 kroner pr. megawattime: Vilde negative elpriser i Californien: Citat: "... Vindkraften har kronede dage i Californien og Texas, hvilket har resulteret i negative elpriser. I flere uger har det kostet forsyningsvirksomheder 150 kroner at komme af med en megawatttime. ... Subsidier fra den amerikanske stat betyder nemlig, at vindproducenterne kan tjene penge på at levere elektricitet, selv når priserne er negative. ..."
Perioder med negative elpriser kan fx anvendes til: * opvarmning af swimmingpools (is? så læg blot varmeren på isen). * smide en elvarmer i den lokale kanal, sø eller å, så den varmes op (is? så læg blot varmeren på isen). * de rigtig smarte laver syntetisk brændstof.
Syntetisk brændstof: https://ing.dk/artikel/canadisk-virksomhed... https://ing.dk/artikel/canadisk-virksomhed... https://ing.dk/artikel/canadisk-virksomhed... https://ing.dk/artikel/canadisk-virksomhed...