Bagsiden: Vi stemte for ulovlig UTC
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Bagsiden: Vi stemte for ulovlig UTC

Illustration: MI grafik

Med skam at melde har ikke engang 200 flere læsere støttet borgerforslaget om indførelse af Coordinated Universal Time, UTC, i Danmark på Borgerforslag.dk, som jeg agiterede for i forrige uge. Hvis det ikke når 50.000 borgerstemmer inden 8. december, bortfalder det. Suk!

Hovedstiller af forslaget, Mikkel Schou Nielsen, gør opmærksom på endnu et paradoks: I sidste uge var der generalforsamling for alle lande, som har underskrevet meter-konventionen, og i fredags var en afstemning, der indfører nye definitioner på flere SI-enheder (bl.a. kilo­gram, ampere og kelvin).

Men der blev også stemt om en resolution, der genbekræfter UTC som officiel international tidsskala. Danmark stemte for og dermed i modstrid med den stadig gældende ‘Lov om Tidens Bestemmelse’ fra 1893.

'Det er da lidt spøjst,' skriver Mikkel Schou Nielsen.

Helt enig!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I borgerforslaget står der: "En gennemførsel af borgerforslaget vil ikke koste staten eller samfundet nogen penge. Det vil til gengæld åbne nogle muligheder for samarbejde, forskning og udvikling."

Hvad er det for muligheder for samarbejde, forskning og udvikling det tænkes på her? Jeg kan - selv om jeg anstrenger mig virkelig meget - ikke få øje på noget som helst. At et lands formelle tidsmåling, end sige landets tidszone eller om man har sommertid eller ej, kan i min - indrømmet - begrænsede ingeniørhjerne ikke forekomme at have nogen som helst betydning for landets "samarbejde, forskning eller udvikling".

Og en anden påstand fra borgerforslaget: "Loven [den nuværende forstås] modvirker Danmarks muligheder for at deltage i det internationale samarbejde omkring tidsbestemmelse." Hvordan?

  • 5
  • 1