Bagsiden: Vaskemaskinen er jo så god som ny ...

1. maj 2020 kl. 02:0011
Bagsiden: Vaskemaskinen er jo så god som ny ...
Illustration: Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Her på siden har vi ved flere lejligheder fremhævet inge­niører som perfekte ægtefæller. Men selv om vandhanerne ikke får lov til at stå og dryppe i et ingeniørhjem, har ingeniør­genets udfoldelse også en bagside. Det viser denne historie fra en hustru til en ingeniør, der går aktivt ind for genbrug. Gurli Nyander Poulsen fortæller:

Da jeg var nygift og boede med min stud.polyt. i en lille lejlighed og ventede barn, ville min søster heldigvis skille sig af med sin vaskemaskine, som hun mente var udslidt efter 5 års brug.

Min mand studerede maskinen grundigt: – Den er så god som ny, lød dommen.

Hvorefter maskinen blev installeret direkte på gulvet i det lille køkken. Sikke en luksus. Vi vaskede og vaskede! Indtil maskinen en dag lækkede, og vandet forsvandt ned gennem gulvet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejendommens vicevært kaldte vi for ‘Spejderdrengen’, da han var meget striks og lurede på, at alt gik korrekt til. Vaskemaskiner var vist ikke tilladt i de små køkkener.

Hvis vi ikke kunne skjule vandets forsvinden, var vi sikre på at blive smidt ud, så min stud.polyt. måtte bide i det sure æble og kontakte den ældre, kvindelige underbo.

Jo, der var kommet vand på hendes gulv, men hvor det kom fra, vidste hun ikke. Der var ingen skjolder på loftet, idet vandet var løbet via nogle sammenføjninger i lofts­pladerne. Så han vaskede gulvet for hende, og hun takkede mange gange for hjælpen.

Straks tilbage i lejligheden vendte han bunden i vejret på maskinen og opdagede, at det var udløbsbælgen fra karrets bund til pumpen, der var slidt i stykker. Problemet blev løst – og maskinen var igen så god som ny.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nå, årene gik. Nu boede vi på landet med tre friske naturbørn – og vaskemaskinen.

Sommetider, når vores bekendte fortalte om deres prægtige nye maskinpark, kunne jeg godt blive lidt misundelig. Vores maskine var besværlig, skulle have fyldt sæbe på flere gange, og nogle af programmerne kørte ikke så godt.

Men som ingeniøren sagde: ”I virkeligheden er den lige så god som ny.” Indtil en dag, der gik ild i maskinen. Den blev dog hurtigt slukket – men nu glædede jeg mig til endelig at få en ny smart maskine.

Men han vendte igen bunden i vejret på maskinen, hvis pumpe havde sat sig fast. Så han gik ud til sin samling i skuret og fandt en pumpe, og en time senere var vaske­maskinen igen så god som ny.

Alle maskiner får dog en ende, og en skønne dag fik vi en ny maskine. Smart med mange programmer – både blid og ekstrakraftig centrifugering.

Programmerne indstilles ved at dreje på flere knapper, og med tiden er det en omstændelig sag at betjene den.

Så i nogen tid har jeg igen ønsket mig at skifte maskinen ud. Og så skete det en dag, at den bare strejkede. Herligt!

Men ingeniøren vendte såmænd igen bare bunden i vejret på maskinen. Et enkelt motorkul var slidt ned, så han måtte igen ud til samlingen i skuret, fandt et kul – og maskinen er nu så god som ny … Suk! j

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
2. maj 2020 kl. 14:35

Nu er vi så lidt på vej væk fra vaskemaskiner

En af de ting, som jeg godt kan lide ved Sony, er, at de faktisk sørger for opdatering af Android, også for ældre telefoner. Det kunne mange andre Androidproducenter godt lære af. Apropos vaskemaskiner der bare holder.

Mvh Bjørn

10
2. maj 2020 kl. 13:33

Hvis man kan leve med Sony's meget blakkede ry, så laver de faktisk rigtig gode mobiltelefoner.

Jeg er lidt på udkig efter en lidt ældre Sony, da det er gode telefoner som er nemme at skifte OS på, og som er kompakte - jeg gider ikke rende rundt med en tablet i lommen.

Min nuværende zx2 compact er nok den bedste smartphone, jeg nogensinde har haft :)

Nu er vi så lidt på vej væk fra vaskemaskiner, men det irriterer mig, at efter at LineageOS overtog CyanogenMod, så er de blevet meget selvfede.

De gider kun at man kan downloade de nyeste versioner, så skal man finde en alternativ ROM til en ældre telefon, så skal man trave internettet igennem for at finde et sted man (måske) kan downloade den.

Da det var CyanogenMod der stod for det, så kunne man også vælge alle ældre releases, men nu kan man ikke engang finde en relativt ny telefon som din XZ2 compact mere på LineageOS downloadliste - hvorimod jeg sagtens kan levetidsforlænge en 20 år gammel vaskemaskine.

9
1. maj 2020 kl. 19:40

.. man kunne gøre det samme med en tre år gammel mobiltelefon.

Hehe. Sony-telefoner i den lidt højere prisende kører glimrende på LineageOS. Min reservetelefon er en ældre Sony_jeg_kan_ikke_huske_modellen som kører rigtig godt på LineageOS. Hvis man kan leve med Sony's meget blakkede ry, så laver de faktisk rigtig gode mobiltelefoner.

Min nuværende zx2 compact er nok den bedste smartphone, jeg nogensinde har haft :)

Mvh Bjørn

8
1. maj 2020 kl. 18:33

Vaskemaskine asko 20 år, bosch ovn komfur 20 år og kører fint. Opvaskemaskiner max 5 år uanset fabrikat.

6
1. maj 2020 kl. 12:40

Ting fra dengang ting var lavet til at holde, reservedele og designet til at kunne repareres - Ja tak !

Opvaskemaskinen stod af sidste år, kunne dog adskilles nogenlunde i moduler, men modulerne var ikke til at skille ad uden at ødelægge dem. :-(

For sjov da jeg købte en ny spurgte jeg efter online reparationshåndbog , hvor man kunne købe reservedele og hvor lang tid der var garanteret leverance af reservedele.

Efter en lidt længere tænke pauseDer er to års reklamationsret og så kan du tilkøbe to år ekstra total garanti for kun 799,-

Men nu spurgte jeg jo efter en reparationshåndbog, er der ikke til at få en sådan på de billige modeller?nej

Så på den dyre derovre?Der kan du få 3 års ekstra total garanti på for kun 1199,-

Lod være med at riste sælgeren yderligere og bad om at få den billigste model, der opfyldte mine krav om støj niveau, prismatchet med online butikker og undlod forsikringen.

3
1. maj 2020 kl. 11:53

.. man kunne gøre det samme med en tre år gammel mobiltelefon.

2
1. maj 2020 kl. 10:40

"Min kones Bauknecht..." :-D

1
1. maj 2020 kl. 10:20

...min kones Bauknecht er først gået død nu, den er fra 1987. Jeg har skiftet tømmepumpe 1 gang og varmelægme 2 gange.