Bagsiden: Ugens tip: Når robotten mister jordforbindelsen (2)

1. maj 2020 kl. 02:00
Bagsiden: Ugens tip: Når robotten mister jordforbindelsen (2)
Illustration: Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

I fortsættelse af Poul Bergs anvisning på en metode til at finde brudstedet på plæne­robottens guidekabel i forrige nummer (17. april) har hjælpsomme læsere foreslået en lidt bedre metode.

I stedet for at blot at lade ladestationen være tændt, når man går rundt med sin gamle transistor (mellem­bølge!) langs tråden, skal man først slukke for strømmen og derpå afmontere den ene ende af kanttråden og tænde for strømmen igen, fortæller Henning Karlby, som købte en billig ‘Walkman-radio’ på et loppemarked til formålet.

Når man derpå langsomt svinger radioen over kant­tråden, vil der kun være signal i den ledning, der har forbindelse til ladestationen.

Den følger man så til det punkt, hvor signalet ophører, hvor man så skal lede efter enderne af tråden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når denne metode er at foretrække, skyldes det, at det er nemmere at høre, hvor signalet ophører, i stedet for blot at lede efter en ændring i det, forklarer Anders Hedelund, som dog ikke har klippet sin egen ledning over for at afprøve metoden (”don’t fix it if it ain’t broke”...).

Til at samle kanttrådens ender igen skal man i øvrigt bruge specielle muffer med silikone indbygget, således at samlingen bliver vandtæt.

Også tak til Hans Kjellerup for en noget mere kompliceret metode, som i stedet for en gammel transistorradio anvender en lang forlængerledning og et multimeter, men som jeg ikke får plads til at bringe.Lynch

PS.: Skulle man have brug for yderligere vejledning, finder man siden ‘How To Find And Repair Perimeter Wire Of Your Robot Mower’ på den forkortede adresse: llk.dk/l40w2y

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger