Bagsiden: Ugens andet spørgsmål

3. april 2020 kl. 02:001
Bagsiden: Ugens andet spørgsmål
Illustration: Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hej Lynch

I disse coronatider med selvvalgt isolation skal man finde på noget, når græsplænen er slået, haven er luget, og vinduerne er pudset.

Så hvorfor ikke vaske flagsnoren? Ud kommer en skinnende hvid snor.

Men hov, der er et antal løkker af overskudskordeller, hvis de ellers hedder sådan på et spundet tov. Hvordan kan de arbejde sig ud af snoren?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med venlig hilsen

Ole Ekstrand

– –

Tja bom bom ... det bliver vist en hård nød at knække selv for vore (tilsammen) alvidende læsere. Men kom med jeres bud!Lynch

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. april 2020 kl. 12:13

Skaden kan være sket på mange måder, f.eks. kan en mindre kant et sted i tromlen have fået fat i kordellen og trukket den ud, måske er der under vasken sket en sammentrækning i rebets længderetning, hvor kordellen har rykket sig i forhold til hvordan det er blevet slået, men mulighederne er mange.

Jeg mente egentligt at huske, at man aldrig måtte vaske reb i en vaskemaskine og har da også set mange fabrikanter fraråde maskinvask i deres dokumentation. Men det viser sig at det godt kan lade give sig. Teufelberger, der bl.a. producerer tovværk til skibe, abseil og meget andet har ihvertfald foretaget en undersøgelse af skader på fibertov, hvor maskinvask bl.a. indgår. https://baumzeitung.de/fileadmin/news_import/Schaedigung_von_Faserseilen.pdf

Så vidt jeg kan udlede bør man ved maskinvask udover et særligt skånsomt vaskemiddel også træffe en række forholdsregler, herunder inden vask at binde rebet op i løkker, anvende et vaskenet og vaske det ved max 30 °C uden brug af tørretombling.

Overordnet virket den sikreste fremgangsmåde dog stadig til at være manuel vask.