Bagsiden: Ufo-dele i tagrenden?

Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto

Søren Klokhøj har sat sin lid til jeres enorme viden derude.

Hans genbo har nemlig fundet en dims i tagrenden ved husets 2. sal, som ikke lå der i måneden før, billederne blev taget. Altså dimsen – ikke 2. salen.

Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto

Søren Klokhøj beretter, at den runde ‘klump’ kan drejes og presses ind i tråddelens bagende, den vejer 90 gram og er lavet af jern.

»Har vi her en reservedel fra en flyvende tallerken, eller er det drengestreger, hvor kvarterets (normalt artige) teenagedrenge har kastet rundt med ting, de finder, eller taler vi om noget fra et stillads,« spørger han.

Selv regner han med, at de fleste af jer vil tænke, at den snarere tilhører et stillads end en ufo, og derfor håber han, at en ‘stilladsbisse’ finder Bagsiden og kan afgøre sagen i en ruf.

Der ses også en indgravering i dimsen. Hvad mon der står? Tryk på billedet for at forstørre. Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto

Søren Klokhøj erkender dog, at det fortsat vil være et mysterium, hvordan en stilladsdims i givet fald så skulle være havnet dér, for der har ikke været et stillads i nærheden af huset i en menneskealder, kommer han så i tanke om. Huset er fra 1900.

Så nogen må i givet fald have fundet den og fundet moro i at kaste den op på taget (tilbage til drengestregerne), eller også skulle en skade simpelthen have kastet sin kærlighed på en engang skinnende dims og så smidt den i tagrenden.

Mulighederne for, hvordan den er havnet i tagrenden, er mange, men lad os i første omgang få løst mysteriet om, hvad det er? Og hvad er det, vi ser indgraveret i dimsen?

Skriv til bagsiden@ing.dk eller i kommentarsporet nedenfor, så følger vi op.

Læs også: Bagsiden: Sælsomme knive med takker og buer

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

En skade er det ikke

De største husskader er hannerne, som vejer op til 270 gram. Uden at have målt vingedimensionerne op på et sådant kræ. så er jeg ret tvivlende overfor at den skulle kunne løfte 90 gram. Det er trods alt 33% dødvægt oveni.

Jeg ved godt at de knortegæs jeg selv har forsket i løbet af foråret lægger op mod 67% af deres senvinter vægt på i fedt- og proteindepoter, men det er jo dels vægt, der "integreres de rigtige steder i flyvemaskinen" i forhold til at kunne flyve, og det er også en art, der ligesom andre arktiske langdistancetrækkende arter, har vinger der er dimensioret til formålet. Et løft af 33% dødvægt i en ekstremitet (med næb eller fødder) af en art med vinger der ikke er "superflyvemaskine" dimensioret, som en skades, er en anden ting.

 • 3
 • 0

Som andre skriver, og Søren selv anfører, er det givetvis en bøjlesplit, der har ageret nagle mellem to rør (formentlig firkantede) som det ses i trækbomme og lignende. Men næppe fra et stillads. Dels er den ret svær, dels er bøjlen varigt deformeret, hvilket kræver en del kraft på fjederstål.

Bøjlesplitter bruges bl. a. meget i transportsektoren, så jeg mistænker at den er faldet af en lastbil, og er blevet snittet af et dæk, hvilket både har bukket bøjlen og fået den ud at flyve...

Logoet tror jeg bliver meget svært at finde. Det slutter tydeligvis på et "i", (ligner lidt NUI trukket sammen, ikke?), hvilket kunne indikere et "industries" eller "inc." eller lignende til sidst og så er vi i udlandet...

 • 2
 • 0

Når man søger på snapper pin på nettet, så dukket “trailer wire lock” også op. Men hvordan den er havnet i tagrenden, er stadig en gåde. Kan det tænkes, at den har ligget på en teglsten, og så på et tidspunkt rutsjet ned i tagrenden? Jeg har ikke endnu søgt på “ufo wire lock”.

 • 2
 • 0

Det er såmænd en låsepin til gelænderet på en sakselift. Det er ganske rigtigt to firkantede rør der skal låses sammen. Når gelænderet skal foldes sammen i forbindelse med transport, fjernes transportsikringen og gelænderet lægges ned.

Den har sandsynligvis lagt i bunden af liften i forbindelse med arbejde på taget eller i tagrenden, hvorefter den er faldet ned i tagrenden.

Ingen UFO i denne omgang, desværre.

 • 4
 • 0

Det er såmænd en låsepin til gelænderet på en sakselift.

Nu er der jo nogen der kan ødelægge enhver interessant diskussion med kontant faktabaseeret viden ;-)), og som er kommet mig i forkøbet. Mit forslag ville have været en låsesplit i brugt til samling af rørene i en TV-antenne. En type installationer der ikke er så mange tilbage af.

Off-topic: Tænker lige over hvor mange klager over skæmmet udsyn der ville komme idag hvis vi begyndte at sætte sådanne "river" op igen ;-))

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten