Bagsiden: Ufo-dele i tagrenden?

26. november 2022 kl. 13:0012
Bagsiden: Ufo-dele i tagrenden?
Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto.
En underlig jerntingest er landet i Søren Klokhøjs genbos tagrende. Hvad er det?
Artiklen er ældre end 30 dage

Søren Klokhøj har sat sin lid til jeres enorme viden derude.

Hans genbo har nemlig fundet en dims i tagrenden ved husets 2. sal, som ikke lå der i måneden før, billederne blev taget. Altså dimsen – ikke 2. salen.

Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto.

Søren Klokhøj beretter, at den runde ‘klump’ kan drejes og presses ind i tråddelens bagende, den vejer 90 gram og er lavet af jern.

»Har vi her en reservedel fra en flyvende tallerken, eller er det drengestreger, hvor kvarterets (normalt artige) teenagedrenge har kastet rundt med ting, de finder, eller taler vi om noget fra et stillads,« spørger han.

Selv regner han med, at de fleste af jer vil tænke, at den snarere tilhører et stillads end en ufo, og derfor håber han, at en ‘stilladsbisse’ finder Bagsiden og kan afgøre sagen i en ruf.

Der ses også en indgravering i dimsen. Hvad mon der står? Tryk på billedet for at forstørre. Illustration: Søren Klokhøj/privatfoto.

Søren Klokhøj erkender dog, at det fortsat vil være et mysterium, hvordan en stilladsdims i givet fald så skulle være havnet dér, for der har ikke været et stillads i nærheden af huset i en menneskealder, kommer han så i tanke om. Huset er fra 1900.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så nogen må i givet fald have fundet den og fundet moro i at kaste den op på taget (tilbage til drengestregerne), eller også skulle en skade simpelthen have kastet sin kærlighed på en engang skinnende dims og så smidt den i tagrenden.

Mulighederne for, hvordan den er havnet i tagrenden, er mange, men lad os i første omgang få løst mysteriet om, hvad det er? Og hvad er det, vi ser indgraveret i dimsen?

Skriv til bagsiden@ing.dk eller i kommentarsporet nedenfor, så følger vi op.

Læs også: Bagsiden: Sælsomme knive med takker og buer

Illustration: Ingeniøren.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
30. november 2022 kl. 20:02

Det er såmænd en låsepin til gelænderet på en sakselift.

Nu er der jo nogen der kan ødelægge enhver interessant diskussion med kontant faktabaseeret viden ;-)), og som er kommet mig i forkøbet. Mit forslag ville have været en låsesplit i brugt til samling af rørene i en TV-antenne. En type installationer der ikke er så mange tilbage af.

Off-topic: Tænker lige over hvor mange klager over skæmmet udsyn der ville komme idag hvis vi begyndte at sætte sådanne "river" op igen ;-))

11
29. november 2022 kl. 08:30

Det er såmænd en låsepin til gelænderet på en sakselift. Det er ganske rigtigt to firkantede rør der skal låses sammen. Når gelænderet skal foldes sammen i forbindelse med transport, fjernes transportsikringen og gelænderet lægges ned.

Den har sandsynligvis lagt i bunden af liften i forbindelse med arbejde på taget eller i tagrenden, hvorefter den er faldet ned i tagrenden.

Ingen UFO i denne omgang, desværre.

10
28. november 2022 kl. 14:20

Kan en skorstensfejer mon bruge sådan en til noget?

9
27. november 2022 kl. 22:34

Når man søger på snapper pin på nettet, så dukket “trailer wire lock” også op. Men hvordan den er havnet i tagrenden, er stadig en gåde. Kan det tænkes, at den har ligget på en teglsten, og så på et tidspunkt rutsjet ned i tagrenden? Jeg har ikke endnu søgt på “ufo wire lock”.

7
26. november 2022 kl. 16:23

Hvis man Googler snapper pin får man noget, der ligner

6
26. november 2022 kl. 12:55

Det kan jo også være en træknagle eller lignende fra en havetraktor som så har fået et dask af en rotorkniv :o)

5
26. november 2022 kl. 12:44

Som andre skriver, og Søren selv anfører, er det givetvis en bøjlesplit, der har ageret nagle mellem to rør (formentlig firkantede) som det ses i trækbomme og lignende. Men næppe fra et stillads. Dels er den ret svær, dels er bøjlen varigt deformeret, hvilket kræver en del kraft på fjederstål.

Bøjlesplitter bruges bl. a. meget i transportsektoren, så jeg mistænker at den er faldet af en lastbil, og er blevet snittet af et dæk, hvilket både har bukket bøjlen og fået den ud at flyve...

Logoet tror jeg bliver meget svært at finde. Det slutter tydeligvis på et "i", (ligner lidt NUI trukket sammen, ikke?), hvilket kunne indikere et "industries" eller "inc." eller lignende til sidst og så er vi i udlandet...

4
26. november 2022 kl. 07:57

En skade er det ikke

De største husskader er hannerne, som vejer op til 270 gram. Uden at have målt vingedimensionerne op på et sådant kræ. så er jeg ret tvivlende overfor at den skulle kunne løfte 90 gram. Det er trods alt 33% dødvægt oveni.

Jeg ved godt at de knortegæs jeg selv har forsket i løbet af foråret lægger op mod 67% af deres senvinter vægt på i fedt- og proteindepoter, men det er jo dels vægt, der "integreres de rigtige steder i flyvemaskinen" i forhold til at kunne flyve, og det er også en art, der ligesom andre arktiske langdistancetrækkende arter, har vinger der er dimensioret til formålet. Et løft af 33% dødvægt i en ekstremitet (med næb eller fødder) af en art med vinger der ikke er "superflyvemaskine" dimensioret, som en skades, er en anden ting.

3
25. november 2022 kl. 19:38

Måske en låsepal til en anhænger? Den minder svagt om den, der holder en cykelanhænger på plads. Den til min anhænger er kun lidt mindre (men lakeret og uden stempel).

2
25. november 2022 kl. 12:53

Yep - prøv at google wire lock pin og kig billeder

Firmastemplet siger mig dog ikke noget - - -

1
25. november 2022 kl. 12:36

Det er en låsepal af en slags, sandsynligvis til noget stillads.