Bagsiden: Fra tinfoilthat country - stadig gang i jordstrålerne ...

Illustration: Ingeniøren
Illustration: Peter Toft

Det er heldigvis efterhånden længe siden, vi har hørt om de livsfarlige jordstråler og tilhørende vandårer, som stråle­søgere påviser ved hjælp af den gode gamle pile­kvist-metode. Som bekendt har ingen af strålesøgerne ganske vist nogensinde vist de samme ‘vandårer’, og jeg trorede såmænd, at det sludder efterhånden var dementeret så grundigt, at skrønerne så at sige var manet i jorden igen.

Som det fremgår af vores store arkiv, gjorde ‘Magazin for Kunstnere og Haandværkere’ allerede engang i 1830’erne såmænd op med denne pseudovidenskab.

Men nu bringer vor læser i Greve Strand, Peter Toft, pludselig det viste foto på fjæsbogen – med en bemærkning om, at ”Covid-19 skal ikke have HELE opmærksomheden. Jordstråler er nok farligere. Men husk at vaske hænder ... ”

Hvortil Ralf Hildebrandt samme sted spørger: - Are you in tinfoilhat country?

Men nej, det viser sig, at Peter Toft er i Herlev, hvor han har taget billedet på Det Blå Marked, som angiveligt er ‘Skandinaviens største indendørs kræmmermarked’. Her sælger et firma altså glad og gerne stadig disse okkulte ydelser.

Firmaet her hedder i øvrigt EFFEKT (‘En ægte fra Falster’), og firmaets teorier om jordstrålingernes farlige virkninger kan læses på deres hjemmeside, som burde være forbudt for børn.

Ak ja, en søgning giver adskillige andre firmaer, der burde have adresse i tinfoilhat country, og som sågar er medlem af ‘Miljø- og Jordstråleforening Danmark’.

Det er ganske vist! Tro det eller lad være ...

/Lynch