Bagsiden: Tilståelse - Vi massakrerede faktisk et klaver på Østervold

Illustration: Ingeniøren

Vi mangler også lige at slå en sidste sløjfe om en anden halvgammel historie, nemlig den om vandrehistorien om en påstået klavermassakre i forbindelse med en animeret fest på det daværende DtH på Øster Voldgade 10 i København engang i 50’erne eller 60’erne.

Vi aflivede godt nok rygtet om, at et klaver skulle være kastet ud fra øverste etage i rotunden, ganske eftertrykkeligt tilbage i nr. 38 (20.sept.), men vor læser i Dyssegaard har sendt en forsinket tilføjelse:

Kære Lynch,

Måske kommer jeg lidt sent ind i sagen, men altså: Jo, der har været en klavermassakre på Østervold 10. Det foregik i Festsalen, hvor vi opførte Polyt Revy 1961: Grønt lys - eller parkering forbudt.

Vi lavede en parodi over pianisten og komponisten David Tudors avantgarde- performance af bl.a. John Cages ‘musik’. Tudor havde vakt oprør ved at ødelægge klaverer ved sin optræden i Danmark i 1961.

  1. 1 akts finale hed derfor ‘To-Dur’, og et klaver på scenen blev bogstavelig talt splittet, hamret og savet i stykker af fortælleren, som fortalte om ‘To-Durs’ liv og kompositioner.

Stor moro - og rædsel - hos publikum. Gjorde vi virkelig det ...?

Klaveret skulle jo op i Festsalen, og stumperne ned igen og ud gennem rotunden - så måske har det givet anledning til myterne?

Mange hilsener

Gorm Dannisboe Iversen DIA-M 1967

– – –

Tak for historien, jeg håber, I fik gode anmeldelser!

/Lynch

Illustration: MI Grafik