Bagsiden: Tilståelse - Vi massakrerede faktisk et klaver på Østervold
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Tilståelse - Vi massakrerede faktisk et klaver på Østervold

Illustration: Ingeniøren

Vi mangler også lige at slå en sidste sløjfe om en anden halvgammel historie, nemlig den om vandrehistorien om en påstået klavermassakre i forbindelse med en animeret fest på det daværende DtH på Øster Voldgade 10 i København engang i 50’erne eller 60’erne.

Vi aflivede godt nok rygtet om, at et klaver skulle være kastet ud fra øverste etage i rotunden, ganske eftertrykkeligt tilbage i nr. 38 (20.sept.), men vor læser i Dyssegaard har sendt en forsinket tilføjelse:

Kære Lynch,

Måske kommer jeg lidt sent ind i sagen, men altså: Jo, der har været en klavermassakre på Østervold 10. Det foregik i Festsalen, hvor vi opførte Polyt Revy 1961: Grønt lys - eller parkering forbudt.

Vi lavede en parodi over pianisten og komponisten David Tudors avantgarde- performance af bl.a. John Cages ‘musik’. Tudor havde vakt oprør ved at ødelægge klaverer ved sin optræden i Danmark i 1961.

  1. 1 akts finale hed derfor ‘To-Dur’, og et klaver på scenen blev bogstavelig talt splittet, hamret og savet i stykker af fortælleren, som fortalte om ‘To-Durs’ liv og kompositioner.

Stor moro - og rædsel - hos publikum. Gjorde vi virkelig det ...?

Klaveret skulle jo op i Festsalen, og stumperne ned igen og ud gennem rotunden - så måske har det givet anledning til myterne?

Mange hilsener

Gorm Dannisboe Iversen DIA-M 1967

– – –

Tak for historien, jeg håber, I fik gode anmeldelser!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten