Bagsiden: I tilfælde af brand ...

Illustration: Privat

Julestemningen indfandt sig i god tid hos bagsidelæser Ludvig S. Gervang, da han forleden modtog en brandslukker fra Trygfonden:

Illustration: Privat

»Glad og nysgerrig ville jeg tjekke, om det var en pulver, vand, skum, CO2, eller hvad der nu var i. Jeg blev ikke klog af at læse på dåsen, ud over at den skal holdes væk fra ild og gnister!!??«

Denne serviceinformation, der jo er højaktuel i denne tid, hvor julelysene tændes, er hermed givet videre: Skulle der gå ild i juletræet, dekorationer eller andet, er det brandvigtigt at få slukkeren gemt af vejen! /srp

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg måtte jo finde ud af det - og kan fortælle, at det er en 'universel bredspektret slukningsvæske', der er frostsikker og ph-neutral, samt miljøgodkendt.

Den kan bruges til alle typer slukning, da den ikke er ledende og på trods af, at hovedbestanddelen er vand, så kan den også bruges til slukning af olie.

Den er udviklet i Danmark og produceres også her.

Når den skal holdes væk fra ild og gnister, så er det typisk for alle tryksatte dåser og også for pulverslukkere odsl., som også skal fjernes ved brand.

Jeg har ingen aktier i firmaet, der producere det - men jeg ville bare lige prøve at opklare 'mysteriet' :)

  • 7
  • 0

Jeg har altid undret mig over standardfrasen "Beholder under tryk: Må ikke punkteres eller brændes, heller ikke efter brug" på spraydåser.

Hvad er egentlig begrundelse for at beholderen ikke må punkteres efter brug?

Jeg synes jo det netop burde være sikrere hvis beholderen netop blev punkteret, ifald den ender sammen med affald der skal brændes?

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten