Bagsiden: Sejgring - Vandpytten synker under frysningen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Sejgring - Vandpytten synker under frysningen

Illustration: Alexander Sorg

Der indløbet to forklaringer på softwareudvikler Alexander Sogs smukke ismønster i en vandpyt i forrige uge. Det sker i debattråden under den digitale udgave på ing.dk.

Henning Kjær: - Er der tale om et sejgringsfænomen, fordi størkning af vandet ikke sker på én gang overalt, men fremadskridende? De fleste pytter er dybere i midten, så størkningen begynder i kanten?

M’ere kender i øvrigt fænomenet sejgring som et ujævnt størkningsforløb, der f.eks. kan give en ujævn fordeling af metal i en legering.

Svend Ferdinandsen fortsætter: - Når pytten fryser, er det normalt holdt op med at regne, og så synker vandet i pytten undervejs. Det kan give pudsige mønstre. Ligesom frost på veje og fortove kan se meget forskelligt ud, afhængig af eventuel saltning, før frosten sætter ind.

Tak for de forklaringer!

Men desværre indløb en aldeles irrelevant kommentar, som var lige ved at afspore debatten og som ikke fortjener at komme i avisen.

Den kom fra (softwareudvikler?) Lars Petersen:

  • Hvor mange sofwareudviklere skal der til at skifte en pære?

Svar: – Ingen. Det er et hardwareproblem!

– – –

Nå, vi må hellere stoppe den tråd her!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvorfor er det en spiral?

Jeg tænkte først at det kunne have noget at gøre med at isen blev suget med ned af vandet indtil det nåede et vist tryk, for derefter at suge lidt luft ind så der kunne dannes en ny ring længere inde mod midten - men den holder vist ikke.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten